banner221

Mimar Cengiz Sezgin Aday Adaylığını Açıkladı

CHP Samsun Milletvekili aday adayı mimar Cengiz Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra ilçe teşkilat binası önünde düzenlenen törende, aday adaylığını açıkladı.

Mimar Cengiz Sezgin Aday Adaylığını Açıkladı

        Törene katılan CHP Samsun Milletvekili aday adaylarını tanıtan CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, “Bu dönem biliyorsunuz, genel seçim ve ön seçimin yapıldığı bir dönemdir. Bu iktidar yürüyüşünde,  bu bayramımızda, 8 Haziran’ın güneşinin doğduğu şu pırıl pırıl ışıklı günde, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Biliyorsunuz,13 yıldan beri, çekiyoruz. Ama onların sonları geldi. Bu sonu hep beraber mutlaka sonuçlandıracağız.  Biliyorsunuz, 13 yıllık bizim çilemiz doldu. Gelin beraber olalım, harabe bu iktidara son verelim. Bugüne kadar ne söylediniz de biz hizmet adına yapmadık? Onurlu dış politikayı sadece Cumhuriyet Halk Partisi korumadı mı?  Ama bugünkü, AK Parti hükümeti, bizim en değerli kutsallarımızdan olan Süleyman Şah Türbesini gece yarısı korkudan üç, beş çapulcudan kaçırarak getirdiler. Oradaki topraklarımızı da terk ettiler. Hükümet beslemelerden korkmuştur. 8 Hazirandan sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek ve ülkemizin geleceği için daha çok çalışacağız. Size söz veriyoruz çiftçiye mazot 2 TL olacak, banka kartı borcu olanların hepsinin bir defaya mahsus kredi borçları silinecek” dedi. 

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili aday adayı mimar Cengiz Sezgin, “Cumhuriyet Halk Partisi nedir? Cumhuriyet Halk Partisi köylünün, demokrasinin, mutlunun, fakirin, fukaranın yanında, yani kısacası; Cumhuriyet Halk Partisi ezilen yanında olan bir partidir. Ne dediler, çalma yok, çırpma yok, hırsızlık yok. Bakın buraya Cumhuriyet Halk Partisinin elemanlarına, çalışanlarına vekillerine bir bakın, bir tanesinin bir şaibesi çıktı mı? Bir tanesi çaldı, çırptı mı? Ama bede kimseye de haksızlık yapmak istemiyorum. Babaların yaptığı suçu evlatlar çekmez. Eğer yukarıdaki bir suç işliyorsa onu evlatları çekmez. AK Partili kardeşlerimde, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimde, hepsi bizim kardeşimizdir. Hepsi bizim yanımızda olmaya gayret edecektir. Bizimle birlikte olacaktır. Ben buna gönülden inanıyorum. Çünkü biz, kimseyi ötekileştirerek bir yere gelmek istemiyoruz. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Biz şunu demek istiyoruz. Yukarıda birisi var. Cumhurbaşkanı,  Başbakan, Tıp Doktoru, Mühendis, Eczacı, Esnaf, Çiftçi her dalda bilgisi var. Allah bu Cumhurbaşkanına öyle bir şey vermiş ki; her meslekte bilgisi var. Her mesleği çok iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. Uçağa biniyor, İstanbul’un üzerinde geziyor. İşaret ediyor; buraya diyor, köprü yapacağız, buraya da diyor kanal yapacağız diyor” diye konuştu.

          CHP Samsun Milletvekili aday adayı mimar Cengiz Sezgin, “Ben ilkokulu, orta ve liseyi Bafra’da bitirdim. Ankara’da Devlet Mühendislik Akademisi, Mimarlık Fakültesi mezunu olup, Yedek Subay olarak askerliğimi yaptım. Eşim emekli öğretmendir. İki evlat sahibiyim. Asker’den geldikten sonra ben bu topraklardan ayrılmadım. Bölgemi hiç bırakmadım. Hep burada hizmete devam ettim. Düğünümüzde beraber olduk,  Bayramlarımızı beraber kutladık, Cenazelerimizi beraber kaldırdık, beraber üzüldük. Onun için ben Bafra halkının, 19 Mayıs,Alaçam,Yakakent ve tüm Samsun’un tüm ilçelerinde çok projeler yaptım.  Buraların sorunlarını en iyi bilen bir kardeşinizim, bir arkadaşınızım. Bunu neden söyledim; çünkü karşı karşıya geldiğimiz bütün arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştım. Milletvekili nedir? Herkesi kucaklar öper. Herkesçe tanınır, herkese telefonlarını açar. Kendini beğendirir. Milletvekili seçildiğinde meclise girdiğinde şaşırır. Bir bakar ki ceylan derisi koltuklar. Türkiye’nin en seçkin ışık akustiğinin kurgulandığı bir salon. Derki; ben nereye geldim. Oda dakikada nereden geldiğini unutur. Akşam olur ne yapayım der. Daha başka bir ışıklı yer yok mu oraya gideyim der. Hayallerle gönderilen Milletvekilinin icraatı ilk günde fiyaskoyla sonuçlanır.  Telefonlara çıkmaz. Ben gönlümden konuşuyorum arkadaşlar, burada yabancı yok. Allah bana Milletvekilliğini nasip ederse, Ankara’ya gidersem benim iki tane evim olacak. Benim memleketlim geldiği zaman; sabah kahvaltısını yapacak, öğlen ve akşam yemeğini yiyecek, istirahatını yapacak. Ben de onların yanında eşimle birlikte misafir edeceğim” şeklinde konuştu.

                  NAMIK AZGIN 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER