İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Programı Düzenledi

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde, kutlama programı düzenledi.

İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Programı Düzenledi

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Kutlu Doğum Haftası programı Kuran'ı Kerim okuma yarışmasında Samsun il ikincisi olan Bülent Bahar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

     Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) gelmeseydi, insanoğlunun sürekli değişik şekillere tapacağını söyledi. Aydın, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak her alanda var olmak zorunda olduklarını belirtti.

      Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın, 'Onlar Böyleydi' adlı oyun aracılığıyla öğrencilerle ve Bafra halkıyla birlikte yaşamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

    İnsanın neden yaratıldığına bir bakması gerektiğini belirten Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın, " İmam hatipli olmak ayrıcalıklı olmaktır.Bizler bu de İmam Hatipli olarak topluma layık, örnek nesiller yetiştirmek bizlerin görevidir.Öyle sebzeli mayın gibi yaşamayacağız.Dünyada yaşıyoruz.Dünya, evrende bir toprak olarak yaşıyoruz" dedi.   

     Berati Aydın'ın konuşmasının ardından, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Peygamberin Gülleri adlı İlahi grubu ilahi okudu ve Hz. Muhammed (s.a.v.) anlatan sinevizyon gösterisi izleyicilere sunuldu. Sinevizyon gösterisinin ardından Bekir Rıza Elibol'un yönettiği Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Tanıtım Kulübü ilahi gurubunun gösterileri beğenildi.

                 "ONLAR BÖYLEYDİ " ADLI TİYATRO İLGİ GÖRDÜ 

       Küfe'deki İmam adlı Hz. Ali'nin hayatından ve adaletinden bir kesit olarak ‘Onlar Böyleydi' serisinin 4'üncüsü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde sahnelendi.

      Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi öğretmenlerinden Selami Karahan'ın yönetmenliğini yaptığı ‘Onlar Böyleydi' adlı tiyatro ilgi gördü.

      Hz. Ali'nin hayatında kanaati ve adaletli tiyatronun ana teması olarak vurgulandı.

      Programa, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,  AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Okul Müdürleri, İşadamları, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

          NAMIK AZGIN 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER