KUTLU DOĞUM HEYECANI MAHALLELERİ SARDI

Bafra ilçesine bağlı Kamberli, İlyaslı, Türkköyü, Kuşluğan, Selemelik, Eynegazi, Terzili, Kozağzı Mahalleleri ortaklaşa Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

KUTLU DOĞUM HEYECANI MAHALLELERİ SARDI

        9 MAHALLE ORTAKLAŞA KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLADI

     Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Bafra ilçesine bağlı Kamberli, İlyaslı, Türkköyü, Kuşluğan, Selemelik, Eynegazi, Terzili, Kozağzı Mahalleleri ortaklaşa kutlama programı düzenledi.  

     Kamberli-İlyaslı Ortaokulu ve ilkokulu bahçesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü. Sunumunu Ahmet Şafak hocanın yaptığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine 7'den 70'e, bütün mahalle halkı katıldı.Bafra Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu ilahi gösterisi yaptı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, konferans öncesi mahalle halkına pilav üstü et kavurma, baklava ve ayran ikram edildi.

        "BU DÜNYA HAYATINDAN RABBİMİZ BİZDEN HESAP SORACAK"

    Mahalle sakinlerine hitaben açılış konuşması yapan Bafra Müftüsü Burhan Keleş,"Bu güzel eğitim öğretimin merkezinin bahçesinde, şu güzel ortamda toplantımızı nasip eden yüce Mevla'mıza hamd ediyor, doğumunu idrak ettiğimiz, adını andımız, kıyamet gününde şefaatçimiz, dünyada rehberimiz, önderimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimize de selatü selam olsun. Cenab-ı Hakk selamlarımızı efendimize ulaştırsın. Bu ortamın hazırlanmasında emeği geçen Kamberli ve civar mahallelerdeki din görevlisi arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, bizi okulun bahçesinde misafir eden okul müdürümüze, öğretmenlere, beyefendilere, hanımefendilere, bütün kardeşlerime en kalbi selamlarımı, saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum. Cenab-ı Hakk hepinizden razı olsun. Sevgili Peygamberimiz Allaha karşı samimiyet, kitabına karşı samimiyet, peygamberine karşı samimiyet, idarecilerine karşı samimiyet ve tüm insanlara karşı samimiyet ile samimiyetin beş önemli noktasına işaret ediyor" dedi.

                                 "EN GÜZEL ELBİSE TAKVADIR"

        Bafra ilçesine bağlı Kamberli, İlyaslı, Türk Köyü, Kuşluğan, Selemelik, Eynegazi, Terzili, Kozağzı Mahalleleri sakinlerine ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' adlı konferans veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Remzi Ateşyürek ise, din ve samimiyet adlı konuyu ayetlerle ve hadislerle anlattı.

        Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Remzi Ateşyürek,"Gerçekten Kutlu Doğum Programları bizler için çok önemli bir hal ve durum olmuştur. Cenab-ı Hakk bu programı sunan, bu Kutlu Doğum programlarının oluşmasına sebep olan herkesten Allah razı olsun. Bu yılki Kutlu Doğum haftası konumuz, Hz. Peygamber, din ve samimiyettir. Dinimiz, kitabımız, büyüklerimiz, âlimlerimiz din ve samimiyet konusunda, dinimizin samimiyete önem verdiği hususta neler anlatmışlar. Bu konuya vermiş olduğu değeri nasıl izah etmişler ve bu konuda konuyu sizlere anlatmaya çalışacağım. İnsanlık bu dünyada, rahat etmek, huzur bulmak istiyorsa, peygamberlerin söylemlerine kulak vermeleri, onların rehberliğinde yürümelerinde yol bulmaları zorunluluk arz eder. Yani insan bu dünyada rahat olmak istiyorsa, huzur bulmak istiyorsa, şüphesiz peygamberleri örnek alması, peygamberlerin sözlerine dikkat etmesi ve uygulaması gerekiyor. Onlar insanlara her zaman fazlasıyla örnek olmuşladır. İhlâs süresi bir samimiyet süresidir. Mevlamız çok kuvvetlidir. İslam'a bağlı hareket edenler huzurlu olurlar. Kur'an-ı Kerimi anlamada peygamberimize ihtiyacımız var" diye konuştu.

           Program Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş'in yaptığı dua ile son buldu. 

NAMIK AZGIN   

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER