MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ, VEZİRKÖPRÜ’DE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPTI

Köktaş,""İkinci atılım dönemimizde de tarım politikalarımızı başarıyla uygulamaya gayret göstereceğiz. Yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağız, tarımsal ekipman desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ, VEZİRKÖPRÜ’DE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPTI

  AK Parti Samsun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek, "İkinci atılım dönemimizde de tarım politikalarımızı başarıyla uygulamaya gayret göstereceğiz. Yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağız, tarımsal ekipman desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
   AK Parti Samsun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında Vezirköprü ilçesinde yoğun geçen bir dizi programlar gerçekleştirdi.
   AK Parti Samsun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, ilçede gerçekleştirdiği programlarına, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, Esnaf, Sanaatkarlar ve Kredi Kooperatifi Odası, Madeni Sanaatkarlar Odası, Zıraat Odası, Şoförler Cemiyeti, Muhtarlar Derneği, Tırcılar Kooperatifi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yöneticileri, üyeleri ve vatandaşların katıldığı sabah kahvaltısı ile başladı.
   Milletvekili Köktaş daha sonra Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek esnafın, sorun, talep ve görüşlerini dinledi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Refik Çıkrık ve ilçe teşkilat üyeleri ile birlikte son olarak Narlısaray Mahallesi'ni ziyaret eden Milletvekili Köktaş, vatandaşlarla biraraya geldi, çocuklara oyuncak hediye etti.
   Mahalle sakinlerinden Selma Tomak ve Burhan Ölgün çiftinin nişan merasimlerine katılan Milletvekili Köktaş, genç çiftin mutluluklarına ortak oldu. 
   AK Parti’nin, bölgemiz olmak üzere dünyadaki ezilenlere, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıktığını belirten Milletvekili Köktaş, "Bu nedenle AK Parti’nin doğuşu sadece ülkemiz için değil, tüm dünya siyaseti için de farklı bir ışık yaymıştır. 13 yılda çok yol kat ettik. Ülkemiz dünya da söz sahibi, karar verici bir konuma yükseldi. Bu 13 yıl içinde, memur maaşlarını deprem yardımlarıyla ödeyen, borç batağında bir Türkiye’den; bütün sorunlarıyla yüzleşmiş, vesayetçi kurumlar tarihe karışmış, ve askeri darbeler dönemi kapanarak ülkemiz, dünyanın gıpta ile izlediği, Avrupa’nın kıskandığı güçlü ekonomik yapıya kavuşmuştur. İşte ülkemizin ilerlemesini istemeyen şer odakları bir takım oyunlarla, algı operasyonları ile ülkemizi eski günlerine döndürmek istiyor. Bunun için 1 Kasım seçimi Türkiye'nin virajlı yoldaki tümseği geçerek yoluna devam etmesi için önemli bir karar günüdür. İnşallah 1 Kasım’da AK Parti, yeniden tek başına iktidara gelerek ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarda ilerleyecektir" dedi.
    AK Parti'nin çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirten Milletvekili Köktaş, "AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bu yana stratejik bir sektör olarak gördüğümüz tarım ve gıda alanında da köklü değişimlere ve ilklere imza atarak, ülkemizin refahını, halkımızın mutluluğunu artırdık. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Mazot desteğini ilk kez AK Parti iktidarında başlatıldı. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretimi teşvik ettik. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe destekleriyle çiftçimize traktör ve ekipman desteği verdik. Tarımsal desteklerde üretimi teşvik eden ancak sosyal boyutu da ihmal etmeyen yaklaşımımızı, planlı tarım ve çağdaş hayvancılık uygulamaları, etkin gıda güvenliğine yoğunlaşarak sürdürüyoruz. İkinci atılım dönemimizde de tarım politikalarımızı başarıyla uygulamaya devam edeceğiz. Seçim beyannamemizde ifade ettiğimiz gibi; 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını 10 Milyar TL’ye ulaştıracağız. Yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Üreticiyi ve tüketiciyi koruyucu yeni yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz." diye konuştu.
          NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER