banner223

Termik santrale karşı mücadele sürüyor

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'ye termik santral yapacak firmanın yeniden ÇED başvurusu yapması üzerine, Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Ankara'da bazı temaslarda bulundu.

Termik santrale karşı mücadele sürüyor

          AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme İlçesi'nde yapılması planlanan fakat başta vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden olan termik santrale karşı Ankara'da bazı temaslarda bulundu. Demir, çevreye ve insana zararlı bir yatırım istemediklerini söyledi.

           Milletvekili Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'i ziyaret etti. Terme'ye termik santral yapacak firmanın yeniden ÇED raporu alabilmek için müracaat etmesi üzerine gerçekleşen ziyarette, bölge halkının ve çevresel kriterlerin hassasiyetle değerlendirilmesi istendi.

            Ziyaretle ilgili açıklama yapan Milletvekili Demir, santralin yapılmasına karşı olduğunu belirterek, "Terme gibi verimi yüksek bir ovada böyle bir santral kurma girişime karşıyız. Termeli vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda hassasiyetleri var. Santralin kurulmasının da çevreye vereceği zararlar raporlarla belirtilmiştir. İlk başvurusu iptal edilen firma şimdi yeniden başvuru yapmıştır. Bu konunun hassasiyetle değerlendirilmesini istiyoruz. Zararlı bir yatırım değil, çevreye ve insana katkısı olan yatırımların destekçisi olmaya hazırım. Bakanlık ilgililerinin de bu konuya duyarlı yaklaşacağını ümit ediyorum" dedi.

            Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, santralin ilçe halkının gündeme gelmesinden bu yana mücadele ettiğini belirterek, "Bu tür bir santralin Terme'ye yapılmasını istemiyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmalarımız sürecektir. Santral konusunda bizleri hiç yalnız bırakmayan ve her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

             Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise, söz konusu hassasiyetlerin değerlendirileceğini söyledi.

            NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER