TOBB 71’NCİ GENEL KURULU'NDA SAMSUN RÜZGARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71'nci Olağan Genel Kurulu’nda Samsun il ve ilçelerinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalarının ortak açtığı stant büyük ilgi gördü.

TOBB 71’NCİ  GENEL KURULU'NDA SAMSUN RÜZGARI

       TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Samsun standında tattığı ürünlere övgü yağdırdı. 
       TOBB’un 71'nci Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Samsun ve ilçelerinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu'na birlikte katıldı. Türkiye'nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen mali genel kurula, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO)temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcıları Aydın Özvatan, Hüseyin Yalgın, Samsun TSO’nun TOBB Genel Kurul Delegeleri, Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı.

                              SAMSUN ÜRÜNLERİNE BÜYÜK RAĞBET
        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu sebebiyle, Anıtkabir Ziyareti sonrasında, TOBB Birlik Merkezi Bahçesi'nde Genel Kurula katılan Oda ve Borsalar tarafından, katılımcılara her ilin yöresel ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Samsun Oda ve Borsaları da ortak bir stant açarak etkinliğe katıldı. Ortak açılan stantta Samsun’un coğrafi işaretli ürünlerinden Samsun simidi, Bafra pidesi, Çarşamba kıvratması, fındık, Bafra nokulu, Samsun lokumu, Samsun kaşar peyniri ve ayranı, Vezirköprü semaverinde demlenmiş çay ikramı yapıldı. Genel Kurula katılan misafirler Samsun ürünlerine büyük ilgi gösterirken, stant önünde uzun kuyruklar oluştu. Stant içinde kurulan fırınlarda pişirilen sıcak pide ve simitler, kaşar peyniri, ayran ve çayla birlikte ziyaretçilere ikram edildi. 
                         HİSARCIKLIOĞLU’NDAN SAMSUN ÜRÜNLERİNE ÖVGÜ
        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Samsun ürünlerine yakın ilgi gösterdi. TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Samsun standını ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, ürünlerden tek tek tattı. Samsun ürünlerinin lezzetini öven Hisarcıklıoğlu, “Öncelikle Samsun Oda ve Borsalarına genel kurulumuza renk kattıkları için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir stant açmışsınız. Ülke olarak yöresel ürünler bakımından çok zenginiz. Samsun, ürün çeşitliliği bakımından ülkemizin önemli bir kenti. Bunu bir kez daha bugün burada gösterdi. Dünyanın çok az yerinde Türkiye’deki kadar çeşitlilik görebilirsiniz. Yöresel ürünleri ekonomik bir değer ifade etmesi bakımından çok önemsiyoruz” diye konuştu. 
                                            MURZİOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
        Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, Samsun standına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirterek, “Standımızın ve ürünlerimizin herkes tarafından takdir edilmesi bizleri son derece mutlu etti. Standa emeği geçen tüm Oda ve Borsa Başkanlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Samsunumuzun gerçekten çok güzel ürün zenginliği var. Bu ürünler tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. İlimizin bu değerlerini fırsat buldukça tanıtmaya ve ekonomik değer elde edecek şekilde piyasaya sunmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” şeklinde konuşmasını tamamladı. 
                     KÖKSAL ÖNER 




Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER