BAFRA GİAD İLE BAFRA’YI KONUŞTUK

Altınova Gazetesi olarak, Bafra Genç İşadamları Derneği yöneticileri ile bir araya geldik. Bafra’nın potansiyeline yakışacak şekilde kalkınmasına engel olan kangren sorunlarını görüşüp, tartıştık. Bafra’yı geri bırakan bu sorunlardan kurtulabilmemiz için GİAD’ın düşüncelerini, yapılması gerekenleri, kurcaladık. İşte GİAD’ın bu konularla ilgili düşünceleri:

 BAFRA GİAD İLE BAFRA’YI KONUŞTUK

          Bafra Genç İşadamları Derneği yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra'da herkesin birbirinin arkasından çok konuştuğunu, herkesin işi iyi bildiğini ve iyi işlerin yapılmadığı görüntüsünün devam ettiğini söyledi.

       Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu, Bafra'yı ilgilendiren tarım, hayvancılık, sanayi ve ticareti ilgilendiren konuların kare kare çıkarılması gerektiğini söyledi. 

        Bafra'da konuşmaların her zaman değerlendirmelerinin yapılması gerektiğini belirten Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu,"Bafra Samsun'un hatta Türkiye'nin, kalkınmada gerekli olabilecek tüm nimetlerine sahip olduğu halde, bir türlü arzu edilen kalkınma hamlesini başlatamıyor.

        Neden ?...

        Bu olumsuz şartların bertaraf edilmesi, yürek yüreğe, gönül gönüle, ortak aklı kılavuz edinerek, Bafra'nın geleceğinde, söz hakkı olan, sorumluluğu bulunan tüm kişi ve kurumların ortak bir anlayışta buluşarak, Bafra'nın çağdaş kalkınma şartlarını oluşturabiliriz.

          Bunun için herkesin yüreğindeki ve beynindeki anlayış ve düşüncesini ortaya koyması gerekiyor. Sonra da sen, ben demeden elini taşın altına koyması icat ediyor.

          Bu sebeple, Bafra'da ki, tüm sivil toplum örgütlerinin, sorumlu kişi ve kurum yöneticilerinin düşüncelerini öğrenerek, kamuoyuna sunacağız. Bu faaliyetimize Bafra GİAD'la başladık, devamı gelecek" dedi.   

          "BAFRA'DA HERKES BELEDİYEDEN BİRŞEY İSTİYOR VE SUÇUDA BELEDİYE'YE ATIYOR "

        Bafra Genç İş Adamları Derneği (GİADBaşkanı Yavuz Selim Muratoğlu,"Bizde yapmıştık bunu zamanında söylemleri Bafra'da, yani insanın enerjisini bu tür sözler bölüyor. Bafra'da kesinlikle bir öncelik planı çıkarmamız gerekiyor. Herkes bu hedefte yürüyecek, geçmişte söylediklerimizi görüyoruz. Mesela 7 yaşındaki çocukların talepleri nedir, 20 yaşındakinin talebi nedir, 30 yaşındaki genç esnafın talebi nedir, öğretmenin, mühendisin talebi nedir, kısacası her insanın talepleri vardır. Bafra'da toplantıda ben yoktum, bana ne hastalığı var. Toplantılara insanlar çağrıldığı zaman her zaman belediye karlı çıkar. Neden bugün Bafra gibi bir yerde, iyiliği de, kötülüğü de belediye yapar. Bafra'da ticaret yok, belediyenin suçu mu hayır? Ama belediye'ye mal ediliyor" dedi.

            "BAFRA'DA TARIM KONUŞMA ÇOK TEHLİKELİ GÖRÜLÜYOR"   

      Belediyenin yapacağı çalışmaları Bafra'da vatandaşların ayrımlaştıramadığını belirten Bafra Genç İş Adamları Derneği (GİADBaşkanı Yavuz Selim Muratoğlu," Bafra'da konuları masaya yatırmak iyi bir şey, biz konuşmazsak bizim konuşmaya gelmemizin bir anlamı yoktur. Bafra'da, insanlara yaptıkları çalışmaların memnun olup olmadıkları her zaman sorulmalıdır. Bafra'da çoğu toplantılar konuşuyoruz, konuşuyoruz oluyor. Yani kendimizi konuşup, kendimizi dinliyoruz. Yani Kaymakamın olduğu yerde İlçe Gıda Tarım Hayvancılık  Müdürü konuşamaz. Sen Bafra'da istediğin kadar tarım konuş, biz köylü müyüz, çiftçi miyiz? Toprak bizim neyimiz? Biz ne yapmaya çalışıyoruz? 5 sene sonraki tarımdaki hedefimiz ne? Bunları çıkartmadıktan sonra kaç tane köy nüfusumuz var? Kaç kişi tarımda çalışıyor? 2-3 sene sonra kaç kişi tarımda çalışacak? Bugün Bafra'da domates yetişiyor. Bafra'da salça fabrikası var. Niye domates Tokat'dan alınıyor? Bugün Bafra'da çeltik yetişiyor. Türkiye'de yüzde 30 Bafra'da çeltik yetişiyor. Neden Bafra'daki yerel sanayi çok fazla işleyemiyor? Hepsinin çözümü kimle konuşursan o bilir, bana sorarsan hiçbiri hiçbir şey bilmiyor. Bilmiş olsalardı, zaten bir yol haritası çıkmış olacaktı" diye konuştu.

                     "BAFRA'NIN 10-15 SENEDİR, BİR KAN KAYBETMESİ DOĞRUDUR"

      Bafra'da bazı şeylerin yapıldığını ve doğru şeylerinde az yapıldığını vurgulayan Bafra GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra'nın göç verdiğini ve gidenlerin bir daha Bafra'ya geri dönmediğini kaydetti.

       Bir şehrin aynası o şehrin aynası olduğunu vurgulayan Muratoğlu, "Bafra'da BAFAY üyesi çok sayıda insan var. Son zamanlarda insanlar kendilerini düşünür oldu. Bafra'da işletmeler zor durumda, Bafra'da dışarıdan kaynak dışarıdan girmediği müddetçe, Bafra kendine yetmiyor. Bafra'da yine para kazananlar, yine Bafra'da yoklar. Bafra'da zincirleme marketler, aşağı yukarı 4 trilyon paramızı Bafra'dan dışarıya çıkarıyorlar. Sonuç ne olursa olsun, biz yenilik içine girmek zorunda olmalıyız. Biz, kırmızıçizgilerimizi çizmek zorundayız. Her alanda çizgilerimizi çizeceğiz, bir hedef doğrultusunda yürüyeceğiz. Kendi toplantımızda sorunları sürekli görüşüyoruz ama yeni yeni sorunlar çıkıyor. Gençlik Merkezi Bafra'ya yapıldı Bafra'ya yapanlardan Allah razı olsun. Ama Bafra'da en iyi arazimize Gençlik Merkezi yapılması mı gerekliydi. Biz, buna yer konusunda ciddi anlamda karşı çıktık. Bu konuda herkes kaçak güreş yaptı. Bafra'ya tabi hizmet gelecek, Bafra'da istenilen birliktelik yok" dedi. 

      Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu, Bafra ilçesinde bir yol haritası konusunda her zaman Bafra için her zaman çalışma yapılır olduğunu belirtti.

       Bafra'da Altınova Gazetesinin bir şeyi doğru duyurabilmesi konusunda güzel çalışmalar yaptığını belirten Muratoğlu, "Bafra'yı anlatacak, bir birliktelik olması lazım, bazı şeylere çok önem vermemiz lazım, basım bizim için çok önemli, sesimizi duyurabileceğimiz her şeyi anlatabileceğimiz konuları paylaşmak adına basın günümüzde çok önemli, biz birlik ve beraberliğe önem veriyoruz. Bafra adına siyasette en verimsiz günleri yaşıyoruz. Bafra'da çok sayıda sıkıntı var. Bafra'da kimse kimseye prim vermemek için doğruları yapmak istemiyor. Biz, Bafra'da bazı şeylerin değişmesini istiyoruz. Memleketimizi kalkındırmak istiyoruz. Bafra siyaset hastalığından kurtulması gerekiyor. Bafra'ya devşirme değil, Bafralı milletvekili lazım" diye konuştu.

                                                                                        NAMIK AZGIN    

     

              

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER