Eğitime Teşvik Ödülü

Bafra Merkez İlköğretim Okulunda,2013-2014 Öğretim yılı 1.Kanaat dönemi sonunda, ‘Şinasi Önal Eğitim Teşvik ve Öğretmen Şinasi Önal Sanat Ödülü’ düzenlendi.

              Eğitime Teşvik Ödülü

    1947 yılında Bafra Merkez ilköğretim Okulu`ndan mezun olan ve Amerika`da mühendislik yapan Dr. Aytekin Timur, çok sevdiği merhum öğretmeni Şinasi Önal`ın ismini yaşatmak için yıllardır eğitime destek veriyor.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bafra Merkez İlköğretim Okulu`nda Öğretmen Şinasi Önal Eğitim Teşvik ve Sanat Ödülleri dağıtıldı.

    4.ŞİNASİ ÖNAL EĞİTİMİ TEŞVİK VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU 

    Bu yıl 4.'sü düzenlenen ‘Öğretmen Şinasi Önal Eğitim Teşvik ve Sanat Ödülleri' sahiplerini buldu.

  Bafra Merkez İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende,  öğretmen Şinasi Önal Eğitim teşvik ödülünü bu yıl 24 öğrenci, Şinasi Önal Sanat ödülünü ise 12 öğrenci almaya hak kazandı.
     Bafra Merkez İlkokulu Müdürü Muhsin Karagözlü ödül alan öğrencileri, öğrencileri yetiştiren öğrenci anne babalarını ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik etti.
     Şinasi Önal Eğitim teşvik ödülleri Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından takdim edildi.

                                         Dr. Aytekin Timur  Kimdir?
    Ödülün finansmanını sağlayan Dr. Aytekin Timur  halen Amerika'da yaşamaktadır.
     Rize'nin Hemşin ilçesinde 1935 yılında doğan Dr. Aytekin Timur, Bafra Merkez İlköğretim Okulundan 1947 yılında üstün başarı göstererek mezun oldu. Başarılarının arkasında varlığından gurur duyduğu ilkokul öğretmeni Merhum Şinasi Önal'ın ismini ölümsüzleştirmek için adına eğitim teşvik ve sanat ödülü düzenliyor.

      Ödüllerin, her sınıfta dönem içinde notlarını yükselterek başarı gösteren, davranışlarında olumlu, sorumluluk sahibi, okulunu, ailesini, arkadaşlarını ve çevresini seven ve koruyan öğrenciler arasından sınıf öğretmenleri tarafından seçilerek okul idaresinin onayıyla tespit edilmekte.

       ‘Öğretmen Şinasi Önal Sanat Ödülü' adı ile sanatı desteklemek amacıyla her öğretim adı ile sanatı desteklemek amacıyla her öğretim yılı birinci ve ikinci dönemde verilecek konuyu en iyi şekilde çalışma yaparak resim yapacak öğrenciler arasında ilk 3'e giren öğrencilere veriliyor.

                                                                                                   NAMIK AZGIN     

 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER