İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası üyelerine yönelik Bafra Öğretmenevi restoranında, Samsun İLKİM Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliği ile çalışanlara iş sağlığı ve güvenlik temel eğitimi düzenlendi.

 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

      Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası, 6331 sayılı iş sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği 01.01.2014 tarihinden itibaren en az bir çalışanı bulunan tüm işletmelerin risk analizi, acil eylem planı, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimini Bafra Öğretmenevi restoranında gerçekleştirdi.

       Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası başkanı Hamdi Bekar, üyelerin cezai işlemlere maruz kalmamaları için 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu hakkında bilgilendirme semineri organize ettiklerini söyledi.  

       İş Güvenliği Uzmanı Harun Uzun tarafından verilen eğitime katılan marangoz-mobilya ve Ağaç İşleri Odası üyeleri, iş sağlığı ve güvenliği konusunun tanımı, bu alanda yapılan yasal düzenlemeler, iş sağlığı ve güvenliği alanda yürürlükte olan yasanın ön gördüğü yaptırımlar, iş sağlığı ve güvenliği konusunda işçi ve işverenin sorumlulukları, yasa ile yüklenen sorumlukların denetlenmesi, yaşanabilecek iş kazaları, meydana gelebilecek iş kazalarında yapılması gerekenler, çalışma ortamlarında uyulması gerekenler ile ilgili olarak bilgiler verildi.

     İş Güvenliği Uzmanı Harun Uzun," Kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alındı. İşyerleri, yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrılıyor. Tehlike sınıfı tespitinde; işyerinin yaptığı asil iş esas alınır. İşyeri hekimi, her tehlike sınıfında çalışabilir. Bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi gibi profesyoneller görev yapacak. Devlet 10'dan az çalışanı olan işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin giderlerini destekleyecek. İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi yağılacak. Bütün işyerlerine risk değerlendirmesi zorunluluğu getirilmektedir. İşveren, işyerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin belirlenerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır" dedi.

     Samsun İLKİM Ortak Salık Güvenlik Birimi Genel Müdürü İsa Akman, Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası üyelerine, risk değerlendirme, acil durum eylem planı, iş sağlığı ve güvenliği eğitim çalışmalarını anlattı.

     Samsun İLKİM Ortak Salık Güvenlik Birimi Genel Müdürü İsa Akman ise, "6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği, 01.01.2013 tarihinden itibaren en az bir çalışanı bulunan tüm işletmelerin risk analizi, acil eylem planı, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimini yaptırması zorunludur. Kanun kapsamındaki tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda yer alan tüm işletmelerin kısmi süreli işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu 01.01.2014 tarihinde başlamıştır" diye konuştu.

     Bafra Marangoz-Mobilya ve Ağaç İşleri Odası başkanı Hamdi Bekar, odanın üyelerine iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi ve hizmet dosyası dağıttı.

                                                                                   NAMIK AZGIN 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER