BAFRA’DA EĞİTİM TOPLANTISI

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora Başkanlığında, Bafra ilçesinde yapıldı.

 BAFRA’DA EĞİTİM TOPLANTISI

     Bafra, Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent ilçeleri 2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

     Toplantıya, Cora başkanlığında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Eğitim Denetçileri Grup Başkanı Mehmet Küyük,  İl Denetçileri, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Alaçam ilçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Sarı, 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş, Bafra,19 Mayıs, Alaçam, Yakakent ilçe Şube Müdürleri, okul idarecileri katıldı.    

      Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, yapılan toplantının amacının eksikleri ve sorunları yerinde tespit etmek olduğunu söyledi.

     Cora, "Önceden uzaktan sorulurdu, 'Bu yıl eksiğimiz var mı?' diye. Bu anlayış artık değişti. Benim için esas olan sorunun yerinde tespiti. O yüzden bu tür toplantıları ilçelerimizde yapıyoruz. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Geçen yıla göre bu yıl hazırlıklarımız daha noksansız" dedi.

    İstişarelerin her zaman faydalı olduğunu belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora,"İstişareler toplandığı zaman orada, ben bilirim, ben yaparım, ben her şeyin en doğrusunu yaparım gibi bir anlayış ortaya çıkar gibi düşünceler yanlıştır. Bu hem devletin işleyişi yönünde yanlıştır. Hem değerlerimiz yönünde yanlıştır. Hemde idari bir olay olarak baktığımızda yanlıştır. İnsanın yanlışlar yapmasına da, yol açabiliyor. İnsanlara yanlışta yaptırabiliyor. Dolayısıyla mutlaka, akıl birliğine, düşünce birliğine, önemli olan konularda, asgari müştereklerle ama vatanımız, milletimiz için doğruyu faydalı gördüklerimizde de, görüş birliklerle bu işleri yapmamız gerekiyor. Bu nedenle, bu toplantılarımız kesinlikle yaralıdır, faydalı olduğuna inanıyorum. İnşallah bu sene bunları biraz daha yoğun bir şekilde yapacağız. Yoğun bir şekilde birbirimizin düşüncelerine, fikirlerine yer vereceğiz. Bunu yapmadığımız müddetçe bir adım bile ileriye gidemeyiz" diye konuştu.

      Samsun ilinin bazı istatistiklerinin var olduğunu belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora,"Yerinde sorunları gören, nasıl çözülebileceğini bilen, bu konulara kafa yoran işin sıkıntısını yerinde çeken sizlersiniz. Biz, her ne kadar sizin sıkıntılarınızın yansımasını merkezde bilsek de, vaktiyle bölgelerin şartları farklı olabiliyor. Zaman değişiyor, yönetmeliklerde, şartlarda değişiyor. Problemlerde şekil değiştirebiliyor. Bu nedenle, yerinde bizzat sizinle toplanmak, bir araya gelmek ve sorunlarınızı konuşmak istedik. Bunun temel amacı, çıkış noktası budur. İnsana değer vermedikten sonra, ne yaptığımızın bir kıymeti var. Ne de, ben insanlar için çalışıyorum demenin bir kıymeti var. Biz, ona değer veriyorsak, velimize, öğrencimize, öğretmenimize, hatta kendimize insanlar için faydalı şeylerde üretmiş oluruz. Temel hareket noktamız bu olmalıdır" şeklinde konuştu.     

      Konuşmaların ardından Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçeleri 2013-2014 eğitim öğretim yılı hazırlıkları, okulların ve eğitim kurumlarının durumu, yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirme gibi konular görüşüldü.

      Toplantının son bölümünde ise okul İdarecilerinin sorunları, eğitim kurumları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri dinlendi.

                                                                                                 NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER