BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ TASHİH-İ HURUF KURSUNU AÇTI

Bafra ilçe Müftülüğü ikinci tashih-i huruf kursunu açtı.

BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ  TASHİH-İ HURUF KURSUNU AÇTI

     İlki 2010 yılında Aşıkkutlu Eğitim Merkezinde T.D.V. Bafra Şubesinin katkılarıyla düzenlenmiş ve yirmi personel altı ay süreli hizmet içi eğitim kursunda, eğitim görerek başarılı olmuşlardı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu tür kurslardan daha çok personel yararlansın talebi doğrultusunda artık bu kurslar mahallinde de düzenlenebiliyor.  

     Bafra ilçe Müftülüğü bu çerçevede mahallinde, yirmi din görevlisine altı ay sürecek olan tashih-i huruf kursu açtı.

       Kursta Kur'an-ı Kerim derslerini okutmak üzere; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Remzi Ateşyürek ile Samsun Merkez Reşadiye Camii İmam Hatibi Mehmet Gür ve Kur'an-ı Kerim meali ve yorumu derslerinde de, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş görev yapacaklar.

       Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş konuyla ilgili yaptığı konuşmada,"Biz daha önce bu kursun ilkini Aşıkkutlu Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak, T.D.V.Bafra Şubemizin imkanlarını seferber ederek düzenlemiştik. Bu özellikle cami hizmetlerimiz açısından çok faydalı oldu, cemaat da bundan memnun kaldı. Başkanlığımız mahallinde düzenlenmesine izin verince hemen açılmasını istedik, çünkü bu kurslar din hizmeti açısından elzemdir. Bu kurslar sayesinde din hizmetlerinin kalitesi de artacaktır. Ben ilçe Müftüsü olarak, ders veren hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kursiyer görevlilerimize de Cenab-ı Allah'tan başarı ve muvaffakiyet dilerim" dedi.

       Kursa Katılan din görevlileri de böyle bir kursa katılmaktan son derece mutlu olduklarını, kursu düzenleyen Bafra ilçe Müftülüğüne müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

                                                                                 NAMIK AZGIN    

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER