34 Yıldır, Aralıksız Sınava Giriyor

Sınavkolik Adem Topçuoğlu: “Yaşım şuan 52,yarım asırlık biri oldum. Ömrümün yarısı sınavla geçti. Okumak ve sınava girmekten evlenmeye de fırsat bulamadım. Sınav benim hobim, ölene kadar sınav” dedi.

34 Yıldır,  Aralıksız Sınava Giriyor

 SINAVKOLİK ÖĞRETMEN ADEM TOPÇUOĞLU,’ÖLENE KADAR SINAV’ DEDİ

    Samsun'un Bafra ilçesinde, 3 üniversite bitiren,4.üniversiteyi okuyan ve şuan resmi bir okulda sözleşmeli öğretmen, 34 yıldır aralıksız sınava giriyor.

     Sınavkolik Adem Topçuoğlu, Yaşım şuan 52,yarım asırlık biri oldum. Ömrümün yarısı sınavla geçti. Okumak ve sınava girmekten evlenmeye de fırsat bulamadım. Sınav benim hobim, ölene kadar sınav” dedi.

     Bafra Fatih Ortaokulunda sözleşmeli öğretmenlik yapan 34.kez sınava giren, emekli öğretmen Adem Topçuoğlu(52),  en büyük hobisinin üniversite sınavlarına girmek olduğunu belirterek, eski adıyla Öğrenci Seçme Sınavı yeni adı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na 34 yıldır aralıksız olarak girdiğini söyledi.

      Bu yıl YGS sınavına Bafra Mustafa Kemal Ortaokulunda giren Topçuoğlu, her yıl liseden yeni mezun olmuş gibi heyecanla sınava girdiğini ifade etti.

       Topçuoğlu, şöyle konuştu:
         “Bu sene 34.kez sınava giriyorum. Sınava girmemde heyecan yok. Her sene ölene kadar sınava girmeye de devam edeceğim. Bu sene sınav gayet iyiydi. Özellikle Türkçe soruları daha önceki yıllardaki sorulardan farklı idi. Fazla ders çalışması gerektirmeyen mantık soruları bana göre iyiydi. Matematik soruları da iyiydi. Sınav benim için sıkıntı olmadı. Ölene kadar sınava gireceğim. Açık Öğretim Kamu yönetiminde 4.sınıf öğrencisiyim. O okulu da bitirdikten sonra 5.Üniversite olarak,2 yıllık İlahiyat düşünüyorum.52 yaşındayım, emekliyim, sınav işini ömrüm yettiğince, sağlıklı olduğum müddetçe gireceğim. Yani ölene kadar sınav, sınava girerken yeni liseden mezun olmuş gibi sınava giriyorum Yaşım şuan 52,yarım asırlık biri oldum. Ömrümün yarısı sınavla geçti. Okumak ve sınava girmekten evlenmeye de fırsat bulamadım. Sınavkolik olmak benim için sorun değil ama etraftan çok şikayetler alıyorum. Öğrencilerin hakkı yeniliyor deniliyor ama ne işi var adam zaten öğretmenlik yapıyor diyorlar. Herkes sınava girebilir. Senede bir kere sınav tabi benim hobim oldu. Bende ölene kadar sınava girmeyi hobi edindim. Bir Üniversite daha bitireceğim. Sınava girmek bende tutku haline geldi. Kambersiz düğün, sınav bensiz olmaz. Ben de sınavsız olamam. Bafra Lisesi'nden 1980 yılında mezun olduğum. O tarihten bu yana kesintisiz olarak üniversite sınavına giriyorum. Ömrümün sonuna kadar da YGS sınavına girmeye devam edeceğim. Her yıl üniversite sınavına girmeme ailem ve çevremdekiler de alıştı. Mezun ettiğim öğrencilerle ve yeğenlerimle de sınava girdim. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Sınav girişlerim haber konusu olduktan sonra bazı kesimlerin tepkisini aldım. Sınava girerek, diğer öğrencilere haksızlık ettiğimi iddia ediyorlar. Oysaki ben, bu sınava girerek, diğer öğrencilere haksızlık ettiğimi düşünmek bir tarafa, onlara yararlı olduğumu düşünüyorum. Çünkü sınava giren öğrencilere psikolojik olarak büyük destek ve moral veriyorum.”

-‘SINAVLA KENDİMİ HER SENE LİSEDEN MEZUN OLMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM’

      Bafra’da yaşamını sürdüren 52 yaşındaki Adem Topçuoğlu,”Bu sınavla kendim, liseden mezun olduğum 1980 yılını hatırlayarak, yeniden mezun olduğumu hissediyorum. Bu bana büyük sevinç yaşatıyor. Bu sene mezun olanlara sözüm var. Bu sınav ilk kez ve son kez sınav değildir. Hiç kimse stres yapmasın, sınavın senesi de vardır. Ben nasıl 34.kez sınava giriyorsam, sizlerde bir sonraki sınava ona göre hazırlanmanızı tavsiye ederim” diye konuştu.  

       Üniversite giriş belgelerini sakladığını kaydeden Topçuoğlu, gelecek yıllarda Guinness rekorlar kitabına girmek için müracaat edeceğini sözlerine ekledi.

            NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER