banner221

BAFRA EĞİTİM-SEN ANKARA’DAKİ BOMBALI SALDIRIYI KINADI

Bafra ilçesinde, Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği üyeleri, Ankara’da gerçekleşen patlamadan dolayı ölen vatandaşlar için basın açıklaması düzenledi.

BAFRA EĞİTİM-SEN ANKARA’DAKİ BOMBALI SALDIRIYI KINADI

     Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği, Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı. Ankara’da yaşanan bombalı saldırıya tepki gösteren Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği grev yapma kararı aldı.
    Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, sendika binasında basın açıklaması yaptı. -“BUGÜN VE YARIN ANKARA’DA YAŞADIĞIMIZ KATLİAMI LANETLEMEK İÇİN GREVDEYİZ”
   Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, “10 Ekim tarihinde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Emek, Barış ve Demokrasi” talebi ile düzenleyeceği mitinge herkesi davet etmiştik, ülkemizin gidişatından kaygılıydık. Ülkemizde ve bölgede yaşanan gelişmeler, ölüm haberlerinin sıradanlaştırılmaya çalışıldığı bir süreçte, asker, polis veya sivil hiçbir yurttaşımızın ölümüne tahammülümüz kalmadığı için barış demek için Ankara’daydık! Toplumda yaratılan kutuplaşmadan kaygılı idik! İnsanların etnik kimliği, dini inançları veya mezhep farklılıkları nedeni ötekileştirilmediği bir ülkede kardeşçe, bir arada yaşamı savunduğumuz için kardeşlik demek için Ankara’daydık! Her geçen gün yoksullaştığımız, milyonlarca emekçinin açlık sınırı rakamlarının altında çalışmak zorunda bırakıldığı, kamu emekçilerine satış sözleşmelerinin dayatıldığı bir süreçte yoksulluğa karşı insanca bir yaşam demek için Ankara’daydık! Bu taleplere sahip çıkan herkesi mitingimize davet etmiştik. Biz, başka bir Türkiye’nin mümkün olduğuna inanmıştık! Ankara’da taleplerimizi haykırırken, barış ve kardeşlik rüzgârları estirecektik. Önlüklerimizi, şapkalarımızı giymiş, özenle hazırladığımız pankartlarımızla, kortejimizi hazırlamış, tam yürüyüşe başlamıştık ki, bir patlama! Bir patlama daha! Birkaç saniye önce söylenen türküler susmuş, çekilen halaylar durmuş, türkülerin yerini çığlıklar almıştı. Biz cansız bedenlere çaresizce bakarken, yaralı arkadaşlarımıza ilk müdahaleyi yapmaya çalışırken, hep bir ağızdan ambulans, ambulans diye bağırırken, çevik kuvvet, toma ve ölen arkadaşlarımızın, yaralı arkadaşlarımızın üzerine sıkılan biber gazını hiç beklemiyorduk, çünkü savaşlarda bile ölülere, yaralılara saygı vardı veya bize öyle öğretilmişti. Sevgili arkadaşlar! Bir sözümüz de barış, kardeşlik, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam taleplerimizden korkanlara; korkmaya devam edin çünkü bundan sonra daha fazla birbirimize kenetleneceğiz, taleplerimizi daha da yükselteceğiz. Bir sözümüz de AKP iktidarına; ülkemizi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştınız olmadı, ülkemizi Ortadoğu bataklığına çevirdiniz!400 vekil değil 4000 vekiliniz bile olsa bu ülkeyi yönetme şansınız kalmamıştır. Halen yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bir süreçte, yüzün üstünde ölü, yüzlerce yaralı arkadaşımızın tedavileri devam etmektedir. Bu mitingi toplumun tüm kesimlerine hitap eden 4 konfederasyon yani KESK, DİSK, TMMOB ve TTB hazırlamış ve duyurusunu emekten ve barıştan olan herkese yapmıştır. Bu konfederasyonlara destek veren ve mitinge katılanlar savaşa hayır diyen diğer demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler olmuştur” dedi.
      Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, “10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler KESK'in TMMOB 'un, DİSK'in, TTB’nin ve bağımsız sendikaların üyeleri olmuştur. Bununla beraber bazı basın-yayın organlarında özellikle dış basından ülkemize servis edilen sanal medya haberlerinde 4 konfederasyonun düzenlediği miting HDP’nin mitingi olarak aktarılmış, halkımıza kafa karışıklığı yaratılmasına neden olmuştur. Sosyal medya ve görsel yayında yayın yasakları ile haber kanalları tıkanmak istenmiştir. Resmi rakamlara göre 95 kişinin öldüğü söylenmekte, ancak bu sayının 126’ya vardığı, yaralı sayısının ise 246’ya çıktığı belirtilmemiştir.İşte bu yüzden bugün ve yarın Ankara’da yaşadığımız katliamı lanetlemek için grevdeyiz. Katliamda kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı saygı ile anıyor, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz! Bugün barıştan yana olup katliamı lanetleyen ve barışa destek veren tüm dostlara teşekkür ederiz” diye konuştu.
     Bafra ilçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri çevrede, geniş güvenlik önlemleri aldı.
NAMIK AZGIN 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER