BAFRA OVASINDA ÇELTİK HASADI DEVAM EDİYOR

Bafra ilçesinin 42 köyünde, 2 bin 150 çiftçi ailesinin 110 bin 157 dekar alanda çeltik üretimi yapılıyor. Bafra Ovası'nda çeltik hasadı devam ediyor.

BAFRA OVASINDA ÇELTİK HASADI DEVAM EDİYOR

       Bafra ovasında çeltikte randıman dekar başına 800 Kilogram tahmin ediliyor.

      Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun ise, ilçelerinde bu yıl çeltikte randımanı dekar başına 800 kilogram olarak tahmin ettiklerini söyledi. 

      Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun,”Bafra ilçesinde, çeltik hasadı 15 Eylül itibariyle başlamış durumdadır. Bafra ilçesinde çeltik hasadı hızlı bir şekilde devam ediyor. Bafra ilçemizde 42 tane mahallede, 2 bin 150 aile tarafından 110 bin 157 dekarlık alanda, çeltik ekimi yapılmaktadır. Bu ekimi yapılan çeltikler, Bafra Kaymakamının başkanlığında kurulan çeltik komisyondan çeltik ekimi izni alarak, ekimleri yapmaktadırlar. Bu izin verilen yerlerin denetimi ise, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilerek, ruhsatlandırma işlemleri neticelendirilmektedir” dedi.

      Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun,” Biz, yine Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü olarak, çiftçimizi biçerdöverci ile baş başa bırakmıyoruz. Biçerdöverlerin kontrolünü 2 ekip halinde yapıyoruz. Oradaki amacımız, uygun olmayan biçimlerin yapılmamasını sağlamak, biçerdöverlerin dane kaybını en asgariye çekmektir. Biçerdöverlerin sürücülerinin belgeli operatör olmaları gerekiyor. Kontrol ederek aksaklıkların azalmasını hedefliyoruz. Bu yıl ortalama dekar başına, 800 kilogram civarında bir rekolte bekliyoruz. İlçemizde 90 bin ton bir çeltik üretimi gerçekleşecek, bunu da pirince çevirdiğimizde, 90 bin ton çeltik, %60 randımanla, hesap ettiğimizde,104 bin ton pirinç üretilmiş olacak. Bu sene fiyatlarda iyi, ben üreticimize bol kazançlar diliyorum. İnşallah çiftçimizin yüzü güler. Çiftçi ve üretici kazandığında her zaman Bafra kazanır” diye konuştu.

          NAMIK AZGIN   

   
    

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER