BAFRA’DA ORMAN HAFTASI KUTLANDI

Bafra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

BAFRA’DA ORMAN HAFTASI KUTLANDI

     Bafra Mustafa Erdin İlk-Ortaokul'unda düzenlenen etkinliğine, Bafra Kaymakam Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör,Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.    

    Etkinlikte konuşan Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, "Ağaç sevgisi ve ağacın korunması yönünde öğrencilerimizin birer gönüllü elçi olmasını istiyoruz. Siz geleceğe nasıl bakarsanız, nasıl yetişirseniz sizden sonraki nesiller de aynı şekilde yetişecek" dedi.

                          OKULUN BAHÇESİNE 525 FİDAN DİKİLDİ

     Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise şunları dile getirdi:

    "Bir ağacın 40 insanın ürettiği karbondioksiti tüketecek, 70-80 insana yetecek kadar oksijen üretmesi doğal denge içerisinde bizim ağaca nasıl bakmamız gerektiğini gösteren çok düşündürücü bir cümle. Ağacı bizim gibi 80 insana fayda sağlayan bu doğa içerisinde bir birey olarak görmemiz gerekir. Orman'a, ağaca, yeşile duyarlı bir insan topluluğu yetiştirdiğimizde, bizden sonraki nesiller de aynı konuları devralıp aynı hassasiyetle takip edecektir. Bu etkinliği düzenleyen İlçe Orman İşletme Müdürlüğümüze ve Mustafa Erdin İlk-Ortaokuluna teşekkür ederim."

                         ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİ GÖRDÜ 

     Konuşmaların ardından Mustafa Erdin İlk-Ortaokulu öğrencileri Orman Haftası ile ilgili şiirler okuyarak, folklor gösterisi sundu, koro halinde türküler söyledi. 

    Bafra genelinde düzenlenen "Orman Sevgisi" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından okul bahçesine fidan dikildi.

                                                                               NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER