BAFRA’DAN KAMERUN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tadilat ve tamiratı yapılan Kamerun'un Yaounde Camii'nin eskiyen halıları, Bafra Müftülüğü tarafından yenilenecek.

BAFRA’DAN KAMERUN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen vekaletle kurban organizasyonu için Güney Afrika Ülkesi Kamerun'a giden Bafra Müftüsü Burhan Keleş, kurban Eti dağıtımından sonra şehirdeki cami ve Türkiye'den giden sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

                BAFRA MÜFTÜSÜ BURHAN KELEŞ, KAMERUN'DAN DÖNDÜ

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı İşbirliği ile geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de gerek yurt içinde ve yurt dışında vekâletle kurban kesim kampanyası düzenlendi. Bu kampanyaya geçmiş yıllardan beri halkımızın yoğun ilgi ve alaka gösterildiği görüldü.  Bu sene yurtiçi ve yurt dışın dan 90 bin civarında kurbanın vekâlet yoluyla kesimini yapıldı.

     Diyanet İşleri Başkanlığı halkın güven ve itimadını zedelememek, bu güvene karşılık başarılı bir organizasyon icra etmek için yurtiçi ve yurt dışında altmışın üzerinde değişik yerlerde Başkanlık ve taşra teşkilatından organizasyon ve takip için personel görevlendirmeleri yapıyor. Bu bağlamda vekâletle kurban organizasyonunda Bafra Müftüsü Burhan Keleş de Güney Afrika Ülkesi Kamerun'da görevlendirildi.

     Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Afrika dönüşünde organizasyon ve Kamerun'un genel durumu hakkında; "Diyanet İşleri Başkanlığı Ve Türkiye Diyanet vakfı ve diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak çok güzel bir organizasyon gerçekleştiriyor. Kamerun halkının fakru zaruretini görünce, kesim yerlerinde saatlerce yağmurun altında bekleyerek bir parça kurban payı veya hayvanın ayağından bir parça alıp sevinerek oradan ayrıldıklarını görünce kendi kendime bundan sonra bütün kurbanlarımı bundan sonra vekâlet yoluyla yurt dışında kestirmeye karar verdim. Sene bir sefer de olsa ihtiyaç sahibi insanların sofrasında bir et yemeğine vesile olmak yurt dışındaki gerek başkanlığımız ve gerekse sivil toplum örgütlerinin kurban organizasyonunun ne kadar anlamlı olduğunu gördüm. Kamerun'da ticari faaliyette bulunan 25 Türk vatandaşımız ve yaklaşık 250 nüfus ve çeşitli hizmet grupları Devletimizi ve Milletimizi en yüksek seviyede temsil eden büyük elçiliğimiz koordinesinde vekâlet edilen kurbanların sahiplerinin isimleri okunarak büyük bir hassasiyetle kurbanlarının kesildiğini, orada yetimhanelere, hapishanelere ve ihtiyaç sahiplerine büyük bir titizlikle dağıtıldığını memnuniyetle müşahede ettim. Ayrıca diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi Kamerun'da da başta TİKA, DİB, TDV ve diğer sivil toplum örgütlerinin ülkemize yakışır dini, Hayri sosyal içerikli hizmetlerini bizzat yerinde görerek, Kamerun halkının Türkiye ve Türk halkına güven ve sevgisini görmüş olmaktan son derece mutlu oldum.Ayrıca büyükelçiliğimiz ile iş birliği yapılarak ,Diyanet tarafından tadilat ve tamiratı yapılıp açılışı gerçekleştirilen camiye Bafra müftülüğü tarafından halısı temin edilecek,tutarı yaklaşık 11 bin dolar tutarında olacak.Yine Kamerun'daki okullara masa ve sıra üretmek üzere bir marangoz atölyesi kurulacaktır. Özellikle vatandaşlarımıza vaazlarımızda ve değişik ortamlarda ülkemizin İslam Âlemi ve insanlığa götürdüğü hizmetleri ve bu kurban organizasyonunu anlatmayı bir görev addediyorum. Bu vesileyle halkımızın vekâletle kurban organizasyonuna destek olmalarını, kestikleri kurbanların gerçek manada ihtiyaç sahibi insanların sofralarında bir tas yemeğe vesile olmalarını tavsiye ediyorum. Ülkemiz, maddi ve manevi olarak fevkalade iyi bir seviyede müminler olarak bizden daha ihtiyaçlı olanları nefsimize tercih etmemiz gerekiyor. Bu yurt dışında ülkemize yakışır hizmet sunan TDV'mızı ve diğer sivil toplum örgütlerin, tebrik ediyorum ve çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

     Bu ziyaretlerde Yaounde Camii'nin yaklaşık 11 bin dolar tutması beklenen eskiyen halılarını Bafra olarak yenileme sözü veren Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, ayrıca Kamerun'daki okullara masa ve sıra üretmek üzere bir marangoz atölyesi kurulması için de yardım edecek.

     Gittikleri bölgelerde yaşanan fakirliği yerinde gördüklerini ifade eden Bafra ilçe Müftü Burhan Keleş, "Sene bir sefer de olsa ihtiyaç sahibi insanların sofrasında bir et yemeğine vesile olmak yurt dışındaki gerek başkanlığımız ve gerekse sivil toplum örgütlerinin kurban organizasyonunun ne kadar anlamlı olduğunu gördüm" diye konuştu.

      Büyükelçiliğin koordinesinde vekalet edilen kurbanları kestiklerini aktaran Keleş, orada yetimhanelere, hapishanelere ve ihtiyaç sahiplerine büyük bir titizlikle dağıtıldığını ifade etti.

                                                                                                    NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER