banner221

BAŞKAN YILMAZ,’SAMSUN’DA 31 KM’LİK MODERN ULAŞIM KONFORU YAŞANAÇAK’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy hafif raylı sistem inşaatının bitmesiyle Samsun'un 31 kilometrelik modern bir ulaşım konforunu yaşayacağını söyledi.

BAŞKAN YILMAZ,’SAMSUN’DA 31 KM’LİK MODERN ULAŞIM KONFORU YAŞANAÇAK’

         Samsun’da hafif raylı sistem şuan itibariyle Gar İstasyonu’ndan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne kadar olan 17 km’lik alanda hizmet veridiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"Hafif raylı sistemin Tekkeköy ilçesine kadar uzatılması çalışması hızla devam ediyor. 14 km’lik Tekkeköy hattının da yapılmasıyla birlikte vatandaşlar, 31 km’lik yolu araç değiştirmeden gidebilecekler" dedi.

                        'EN BÜYÜK SORUN VİYADÜK YAPILARAK ÇÖZÜLDÜ'
          Tekkeköy’e raylı sistem hattının önündeki en büyük engeli viyadük yaparak aşmaya çalıştıklarını vurgulayan  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’un ulaşımı, dünyanın en gelişmiş şehirlerinde olan standarda dönüşme yönünde devam ediyor. Üniversite ile Gar Kavşağı arasında 17 km’lik bir kısım doğu-batı istikametinde hafif raylı sistem ile tesis edilmişti. Bu, şehrimizin modern bir ulaşıma kavuşmasına sebep oldu ve katkı verdi. Bu koridor bir ulaşım omurgası haline geldi. Bunu Gar Kavşağı’ndan Tekkeköy’e kadar uzatmanın önündeki en ciddi engellerden bir tanesi Kılıçdede Kavşağı’ndaki Sivas demir yolu hattı ve organize sanayi tarafına giden bağlantı hatlarıyla karayolları arasında hemzemin kesişmesi arasında olabilecek problemleri aşma noktasında güçlüğümüz vardı. Bu hemzemin kesişmeyi bir viyadük yaparak aşıyoruz. Bu yolu bir viyadükle sahile bağlayarak, sahil yolundan Samsunspor tesislerinin oradan Tekkeköy’e kadar bağlayacak olan projeyi ve ihaleyi gerçekleştirdikten sonra hızla Gar Kavşağı ile Tekkeköy arasındaki 14 km’nin inşaatına başladık. Bu 2 yıldır devam eden bir işti. Bu günlerde de üst yapısı, rayların döşenmesi, elektrik sistemi, trafolar, enerji hatları ve vagonların ihalesine kadar olan süreç planlandı” diye konuştu.
                          'HEDEF 2017 İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATLARI'
           Raylı sistemi, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’na kadar bitirmek istediklerini belirten Başkan Yılmaz, “2017’de olacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın merkezi Tekkeköy’deki 7 bin 500 kişilik spor salonu olacak. Dolayısıyla bu 7 bin 500 kişilik salon ile şehir merkezini birbirine bağlayan bu hattın 2017 yılının Haziran ayına kadar bitirilmesi gereğinden hareketle hızla ihalelerimizi yapıp, finansman kaynaklarını da bulup önümüzdeki 1.5 yıllık süreçte hızla Samsun’u Tekkeköy’e bağlamak istiyoruz. Bu çabamızı orada artan inşaat faaliyetlerimiz gören hemşehrilerimiz daha iyi anlayacaklardır. Samsun-Tekkeköy hattı bitirildiğinde 14+17 km’lik, Tekkeköy’den Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin altındaki son istasyonumuza kadar doğu-batı istikametinde 31 km uzunluğundaki bir raylı sisteme Samsun’umuz kavuşmuş olacak. Burası bittikten sonra hemşehrilerimizle beraber modern bir ulaşımın konforunu birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

           KÖKSAL ÖNER 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER