BROKOLİ BAFRA’DA ÜRETİLİYOR, TÜRKİYE GENELİNDE TÜKETİLİYOR

Bafra Ovasında yetişen brokoli sebzesi büyük ilgi görüyor.

BROKOLİ BAFRA’DA ÜRETİLİYOR, TÜRKİYE GENELİNDE TÜKETİLİYOR

   Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, ilçede bin 500 dekar alanda brokoli üretimi yapıldığını bildirdi.
   Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Halinde, sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Bafra Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Torun, brokolinin Bafralı üreticiyi sevindirdiğini söyledi.
    Brokoli ürününün Bafra ovasında istenilen seviyeye geldiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Halinde, sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Mehmet Torun,”Bafra ovasında, bu sene karnabahar sezonu yeni başladı. Şuanda fiyatı da üretici ve tüketici açısından iyi, brokolinin fiyatı ise, bu sene 1 lira ile 1 lira 50 kuruş arasında, mahsul kaliteli ve şuan sevkiyatına da başladık” dedi.                    Sağlıkçılar tarafından brokolinin güçlü bir kanser savaşçısı olarak tanımlandığını aktaran komisyoncu Mehmet Torun, "Yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltmaktadır. Brokolide ayrıca B1 ve C vitamini vardır. Brokoli, mesane kanseri tümörünün şekline çok benzer ve mesane kanserini önleyici ve tedavi edici bir sebzedir. Brokoli mutlaka et yenilen öğünlerde garnitür olarak ya da salata olarak alınmalı. Etin kansere neden olabilecek zararını brokoli yok eder’’ diye konuştu.
              NAMIK AZGIN 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER