“En büyük gelecek hedefimiz çocuklar”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, TBMM'nin açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 “En büyük gelecek hedefimiz çocuklar”

       Mesajında 23 Nisan 1920 tarihinin sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve genç Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gün olduğuna değinen Milletvekili Demir, şu ifadeleri kullandı:

        "TBMM'nin açılmasıyla halk yönetime hakim oldu. Millet iradesine dayanan ve seçimle işbaşına gelen TBMM'nin çalışmaya başlamasıyla yeni Türk devletinin de kuruluşu hazırlanmıştır. Millet egemenliği, milli irade ile eş değerde sayılmış, Kurtuluş Savaşı boyunca millî egemenlik Türk milletinin manevi dayanağı olduğu gibi milletin azim ve iradesi de bu güçten doğmuştur. TBMM'nin açılışı ve ulusal egemenliğin hayata geçirilmesinin yanında bu tarih, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocuklarına armağan edilen dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, çocuklarımızın geleceğin yöneticileri ve şekillendiricileri olarak ne kadar büyük önem taşıdığını biliyoruz. Gelecek adına en büyük hedefimiz olan çocuklarımızı, geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içindeyiz. Gençler ve çocukların eğitimi için adeta seferberlik ilan etmiş durumdayız. Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94'üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyeti ilan eden birinci mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER