ASLAN KARANFİL,”BÜYÜKŞEHİR YASASI İLÇELERİ VE KÖYLERİ KAPATTI”

MHP Samsun Milletvekili aday adayı Aslan Karanfil, teşkilat ziyaretleri kapsamında, MHP Bafra ilçe teşkilatını ziyaret etti.

ASLAN KARANFİL,”BÜYÜKŞEHİR YASASI İLÇELERİ VE KÖYLERİ KAPATTI”

       Ziyaretlerine başlayan Samsun İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Aslan Karanfil,”Doların ne olacağı bilemiyoruz. Şuanda bahane bulabilecek bir şeyleri yok, hukukun rafa kalktığı bir ülke istemiyoruz, biz ülkemizin mutluluğunu istiyoruz. Gerçekten mesele vatan meselesidir. AK Partinin nasıl değiştiğini anlatacağım” dedi.  

       Aslan Karanfil’e çıktığı yolda başarılar dileyen MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, MHP Bafra ilçe teşkilatına yapılan ziyaretten memnuniyeti dile getirerek, teşkilatlar olarak üzerlerine düşen görevi her zaman yapacaklarını belirtti.

        “SAMSUN İÇİN MENFAATTE DEĞİL DEĞERLERDE BİRLEŞTİK”

      Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığında Müsteşar yardımcılığı yapan Aslan Karanfil, İktidarın politikalarını yumuşak ancak etkili ve açık bir dille eleştirdi. 

      Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Aslan Karanfil, “Gün ayrışıp ötekileşme değil, her düzeydeki sorunlarımızı milli birlik ve dayanışma içerisinde bir an evvel çözüme kavuşturma günüdür. Büyük Türk Milleti için bir ve beraber olmak artık her şeyden önce tarihi bir sorumluluk olarak karşımızdadır” dedi.

     “YANLIŞLARIN DOĞRU, DOĞRULARIN YANLIŞ DENİLDİĞİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ”

      Uzun yıllar devletin birçok kademesinde görev alan ve son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Aslan Karanfil, “Büyükşehir yasası diye bir şey çıkardılar, sırf doğudaki insanlara özerklik sözü verdikleri için çıkardıkları bir yasadır. Bu yasayı çıkartırken ne muhtara sordular, ne belediye başkanı ne de meclis üyesine sordular. Kimseye sormadan çıkardılar.Ama gelinen nokta şu: Büyükşehir yasasında köyler kapandı, mahalleye döndü.  Bunun yanı sıra ilçeler de kapandı. İlçe belediyeleri resmen şu anda büyükşehir belediyelerinin şube müdürlüğü konumuna kadar düştü. Parası yarı yarıya indi, yetkisi yarı yarıya indi. Bir belediye başkanı düşününki yoldan sorumlu değil, sudan sorumlu değil, mezbahadan sorumlu değil, halden sorumlu değil. Peki, ne yapacak,  neyden sorumlu olacak? Büyük yollardan da sorumlu değil. Sadece protokol belediyesine döndü. Bunlardan onlar da rahatsızlar. Köylerimiz bu zamana kadar belki aldığı hizmetler karşısında hiç parayla karşılaşmamışlardı. Bundan sonra su parasıyla karşılaşacaklar. İlk defa emlak vergisiyle, çöp vergisiyle karşılaşacaklar. İlk defa köy tarlalarının, köy meralarının satıldığını görecekler. Bunları biz anlatmayacak mıyız vatandaşımıza? Bunu televizyonlar anlatmıyor, gazeteler yazmıyor diye biz seçim meydanına çıkıp bunları söylemeyecek miyiz? Biz bütün bunları anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

“BEN SAMSUNLUYUM, HER ZAMAN 17 İLÇENİN HEPSİNİN AYNI DEĞERDE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM”

        Ankara’da kamu görevi süresi içerisinde devamlı olarak Samsun için fayda üretmenin yollarını aradığını belirten Karanfil, bürokrasideki resmi kural ve kanunlara azami riayet içerisinde hareket ederken ufkunda bir daralma yaşamadığını söyleyerek,” Ben İl Özel İdare Sekreterliği yapmış birisi olarak Bafra’nın her yerinde, kıyısında köşesinde bir emeği olan kardeşiniz olarak bunu Bafra’nın köylerinde de meydanlarında da anlatmaya hazırım anlatmak istiyorum. Anlattığımız zaman bizim insanlarımız bunu anlayacaklar. AK Parti’nin oyu belli arkadaşlar, çekirdek oyunun dışında her düşünceden insanlar bu partiye oy verdi. Yani milliyetçi olanda verdi, sosyal demokrat olanda verdi. Diğer partililerde verdi. 3 dönemdir gelinen noktada Türkiye batıyor, AK Parti’de freni boşalmış kamyon gibi baştan aşağıya gidiyor. Olan şey ülkeye oluyor. Bunu bizim anlatmamız lazım. Bunu MHP’ye oy veren insanlar zaten biliyorlar. Ancak özellikle bunu AK Parti’ye oy veren insanlara da anlatmalıyız ve gönül rahatlığı içerisinde çok rahat bir şekilde onların oylarını oradan MHP’ye getirtmeliyiz. Bizim derdimiz biz meselesidir, memleket meselesidir, Samsun meselesidir, Bafra meselesidir, köylerimizin meselesidir. Ben kazanayım demiyorum, biz kazanalım”  şeklinde konuştu.

           Konuşmalardan sonra Karanfil, partililerin sorularını cevaplandırdı.

            NAMIK AZGIN



Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER