İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 94.YILI KUTLANDI

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 94. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı.

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 94.YILI KUTLANDI

     Bafra’da, “12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma” programı düzenlendi. 

    Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde, Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından hazırlanan ’12 Mart İstiklal Marş’ımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı ilgi gördü.

                             İSTİKLAL MARŞIMIZ 94 YAŞINDA

    12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Askerlik Şube başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Eğitim Bir-Sen Bafra ilçe Başkanı Hamdi Yıldız, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

     Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen ’12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

     Programda açılış konuşması yapan Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayrullah Gürgen, “İstiklal Marşımız 10 kıtası ile Türk Milletinde aşk özgürlüğün semboldür. İstiklal Marşımız 571 hece ve 1453 harften oluşur. Her sayının ayrı bir anlamı vardır. Mehmet Akif Ersoy ise, 63 yaşında vefat etmiştir.12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 94. Yılında büyük milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi. 

ÖĞRENCİLERİN SKEÇ VE ORATORYA GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI  

     Günün anlam ve önemi hakkında konuşan okul öğretmenlerinden Mahmut Yılmaz,

İman etmek, inanmak, insanı başarıya götüren e etkili yoldur. Eğer bir işi başaracağınıza inanıyorsanız onu başaramamanızın imkânı yoktur. İşte Akif, şiirine o yüzden  'Korkma!' sözüyle başlıyor. Akif o dönemde ülkenin içinde bulunduğu durumun ta kendisidir. Belki de böyle olmasa hissetmese bu denli mükemmel bir şiir ortaya çıkamazdı” diye konuştu.

        Programda konuşmaların ardından  'Kahraman Irkıma’ isimli sinevizyon gösterisi, 'Bir gazinin verdiği ders’ adlı tiyatro skeçi, oratoryo gösterisiyle ‘İstiklal Marşı’nın okunması, 'Akif İstiklal Marşını Yazıyor’ isimli tiyatro skeci ilgi gördü.

       Liseler arası Mehmet Akif’in şiirini güzel okuma yarışması ve resim yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencilerine, Bafra Kaymakam Arslan tarafından ödülleri verildi.
      NAMIK AZGIN 




 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER