GAZİLER, ŞEHİT YAKINLARI VE AİLELERİ SAMSUN’U DENİZDEN GEZDİ

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ev sahipliğinde Gaziler, şehit yakınları ve aileleri için gemi gezisi gerçekleştirildi.

GAZİLER, ŞEHİT YAKINLARI VE AİLELERİ SAMSUN’U DENİZDEN GEZDİ

        Şehit aileleri ve gazilerinin onuruna verilen yemeğe ayrıca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli. Albay. Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, protokol üyeleri, gaziler, askeri, idari ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı.

                                        ‘ALLAHIM SABIR İHSAN ETSİN’
         Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmada son zamanlarda yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden güvenlik mensupları nedeniyle içlerine yine ateş düştüğünü belirterek; “Tüm şehitlerimizin acısı içimizi kavurmaya devam ediyor. Allahım hepsinin mekânını cennet eylesin inşallah. Ailelerine, yakınlarına Allahım sabır ihsan etsin. Bu ülkeyi bölmeye, yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmez" dedi.
                            ‘GÖRÜYORUZ VE DEĞERLENDİRİYORUZ’
          Bu gün Gaziler günü münasebetiyle Samsun Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin,  “Yapılan programlardan hep birindeyiz. Bu yemeği düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şanlı bayrağımızın ebediyen dalgalanması adına gazilerimizin ve şehitlerimizin vermiş oldukları mücadele her zaman hafızalarımızda yer alacaktır.Bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ATATÜRK’e Mareşallik ve Gazilik ünvanının verilişinin yıldönümü ve aynı zamanda Gaziler Günü olarak da anılmaktadır. Bu bakımdan bu günlerimizi şehitlerimizi anma ve gazilerimize şükran duygularımızı ifade etmek için önemli günler olarak görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Bu gün bu ülkenin hür ve bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdürmesi bakımından ne tür fedakarlıklar çekildiğinin herkes ve özellikle gençlerimiz tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor" diye konuştu.
                              ‘SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM’
           Bu ülke için, bu topraklar için, bu vatan için ne canlar verildiğinin altını çizen Vali Şahin," Ne kanlar döküldü. Bu ülkenin, bu devletin, bu bayrağın, bu bağımsızlığın ve ülkemizde hür yaşamanın maliyetinin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunları gençlerimize de en iyi şekilde anlatmalıyız. Bu vesileyle gaziler gününde bu duyguları yeniden yaşamak, şehitlerimizi, gazilerimizden yaşamlarını yitirenleri de rahmetle anmak, hayatta olanlara da şükran duygularımızı ifade etmek için bu gün bir aradayız. Samsun ilkadım şehri, Kurtuluş savaşının başlangıç şehri, Atatürk’ün karaya ilk adımını attığı şehir ve bölge olduğu için Samsun bu tarz etkinliklere daha çok önem, ihtimam ve ehemmiyet gösteriyor. Onun için emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Özellikle dernek ve vakıf başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu programa katılan gazilerimize ve şehit yakınlarımıza en içten duygularımızla sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
                              ‘AZİM VE KARARLILIĞINI GÖSTERMİŞTİR’
    Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril yemekte yaptığı konuşmasında, “Milli Mücadele döneminin mucizelerinden olan Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu insanının ölüm kalım mücadelesi olmuş ve Kurtuluş Savaşımızın kaderini tayin etmiştir. Bü büyük mücadele kaybedilseydi sömürgecilerin Anadolu’yu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Muzaffer Ordularımızın Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman askerleri bin bir yokluk ve yoksulluk içerisinde inanılmayacak bir fedakarlık ve feragat örneği sergileyerek, Türk Milletinin yılmayan azim ve kararlılığını göstermiştir. Bu emsalsiz zaferin anısına 19 Eylül 1921 yılında Muharip Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e Gazilik ve Mareşallik rütbesi tevcih edilmiştir. Bu nedenle 2002 yılında çıkartılan bir kanunla 19 Eylül Gaziler Günü olarak yasallaşmıştır" diye konuştu.
                             ‘SAĞLIKLI BİR YAŞAM DİLİYORUM’
    ‘Sayın Valim; aziz şehitlerimizin geride bıraktığı emanetleriyle kahraman gazilerimize Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak yapılan her türlü hizmetlerin idrakinde olduğumuzu biliyor ve yapılanları takdir ediyorum’ diyen Başkan Diril,”Bu duygu ve düşüncelerle ‘19 Eylül Gaziler Günü’nün hayırlara vesile olması temennisiyle Aziz Şehitlerimize Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarıyla, tarihe mal olmuş devlet büyüklerimize ve vefat eden kahraman gazilerimize Cenabı Allah'tan rahmet dilerken, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum. Bu manidar yemeğin yapımından ikramına kadar emeği geçen herkese şükran duygularımla beraber saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.
    Konuşmaların ardından yemek süresince şehit aileleri ve gazilerimizle yakından ilgilenerek, kendileri ile sohbet eden Vali İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz  günün anısına onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        KÖKSAL ÖNER 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER