SU ÜRÜNLERİ KONTROL TEKNESİ ALIMI GERÇEKLEŞTİ

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, baraj gölleri ve denizlerdeki su ürünleri av stoklarını fazlalaştırmak ve denetimleri daha hızlı ve etkin bir hale getirmek için çok amaçlı ve etkin bir kontrol teknesi satın alındı.

SU ÜRÜNLERİ KONTROL TEKNESİ ALIMI GERÇEKLEŞTİ

      Kontrol teknesi alımı ile ilgili olarak Samsun İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Kadir Güven yaptığı açıklamada, Samsun’un denetim flosuna bir tekne daha kazandırıldığını ifade ederek, alınan teknenin hem deniz hemde iç sularda etkin bir şekilde çok amaçlı olarak kullanılacağını ve kaçak avcılıkla mücadelede etkin bir rol oynayacağını ifade etti.  

     Samsun İlinin Yakakent, Bafra, 19 Mayıs, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde, birer adet kontrol teknesi olduğunu, yeni alınan tekne ile bu sayının 6’ya çıktığını belirten Güven,” Amaçlarının Samsun İli sınırları içerisinde bulunan Baraj Göllerinde ve denizde kaçak avcılıkla mücadele etmek olduğunu ifade etmiştir. Yine amacın Özellikle baraj gölleri etrafında bulunan yerleşim yerlerinde oturan balık avcılarının gelirini düzenli hale getirmek ve balıkların üremelerine imkan vermek için denetimleri etkinleştirmek olduğunu belirtmiştir” dedi.  

    Bundan sonra su ürünlerinde meydana gelecek herhangi bir soruna daha etkin bir şekilde müdahale edip, zamanında ulaşacaklarını vurgulayan Güven, “Tekne alımı için destek veren Bakanlık Yetkililerine teşekkür ederek alımı gerçekleştirilmiş olan kontrol teknesinin Samsun Su Ürünleri Sektörü için hayırlı olması temennisinde bulunmuştur” diye konuştu.

      NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER