banner223

ORTADOĞLU İŞADAMLARI YATIRIM İÇİN BAŞKAN MURZİOĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİ

TÜYAP Samsun Tarım Fuarı’na katılan Ortadoğulu işadamları, ziyaret ettikleri Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’ndan yatırım için destek istedi.

ORTADOĞLU İŞADAMLARI YATIRIM İÇİN BAŞKAN MURZİOĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİ

     TÜYAP tarafından Samsun’da düzenlenen Tarım Fuarı’na katılan Ürdün, Suriye ve Iraklı işadamlarından oluşan heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.

    İlk defa geldikleri Samsun’u adeta öve öve bitiremeyen işadamları, Başkan Murzioğlu’yla yatırım için neler yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.   

    Gıda, tarım, et ve süt ürünleri sektörlerinde ülkelerinde çeşitli yatırımları bulunan işadamları, Samsun’a da aynı sektörlerde yatırım yapmak istediklerini belirtti.
                                     QURM: ‘SAMSUN’A GERİ DÖNECEĞİM’
     Ürdün’de et ve süt ürünleri yatırımları bulunan işadamlarından Ürdünlü Bader Al Qurm, “Fuara geldiğimde kenti gezme imkanı da buldum. Samsun gerçekten çok sakin ve yaşanabilir bir kent. Türkiye’nin birçok kentini gezdim ama Samsun gerçekten çok güzel şehir. Özellikle sahili çok beğendim. İnsanları da cana yakın. Burayı görür görmez kendi kendime, “buraya yatırım yapmalıyım” dedim.  Eğer şartlar oluşursa kentinize mutlaka yatırım yapacağım. Uygun bir yer bulursam koyun çiftliği de kurmayı planlıyorum. İş olmazsa bile sizlerle güzel dostluklar kurmak istiyorum. İnşallah en kısa zamanda güzel bir işbirliği yaparız. Samsun’a mutlaka geri döneceğim” dedi.

     Diğer işadamları da, yatırım yapma taleplerini aynı şekilde Başkan Murzioğlu’na iletti. 
                             SAMSUN YATIRIM İÇİN DOĞRU ADRES
    Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da, Samsun’un ekonomik yapısı ve yatırım şartları hakkında Ortadoğulu işadamlarını bilgilendirdi.

    Samsun’un yabancı yatırımcılar için Türkiye’nin en uygun şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Özellikle ülkemizde yabancı yatırımcılara çok büyük kolaylıklar var. Et ve süt ürünlerine, tarım sanayine de çok önemli ölçüde hibe destekleri söz konusu. Samsun, Türkiye’de hava, kara, deniz ve demiryoluna sahip dört ilinden bir tanesi. En önemlisi de karşımızda, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan gibi büyük bir pazar var. Burada ürettiğiniz ürünleri karşımızdaki büyük pazara satabilmenizin imkanı var. Yatırım konusunda size gereken desteği vermeye hazırız. Samsun, sizin için doğru bir seçim. İnşallah yatırım isteğiniz en kısa zamanda gerçekleşir” diye konuştu.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Murzioğlu, Ortadoğulu işadamlarına, kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi ile ilgili çeşitli dergi, kitapçık ve dokümasyonlar verdi. 
     KÖKSAL ÖNMER 
 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER