GENÇÇAKIR’DAN ESNAFA BÜYÜK MÜJDE

Genççakır, yeni çıkan Torba Yasa ile birlikte Esnaf Kefalet Kooperatiflerine gecikme cezası borcu olan esnafın gecikme cezalarının silineceğini söyledi.

GENÇÇAKIR’DAN  ESNAFA BÜYÜK MÜJDE

         Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği(TESKOMB) yönetim kurulu üyesi, Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası ve   Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, yeni çıkan Torba Yasa ile birlikte Esnaf Kefalet Kooperatiflerine gecikme cezası borcu olan esnafın gecikme cezalarının silineceğini söyledi.

  
 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un 11 Eylül 2014 tarihindeki Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği(TESKOMB) yönetim kurulu üyeliği yapan, Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası ve   Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, söz konusu kanunla esnaf ve sanatkârların kamuya olan borçlarına da ödeme kolaylığı sağlandığını bildirdi.

                    “ESNAFIN FAİZ BORÇLARI SİLİNİYOR”

    Başkan Genççakır,”Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliğinin 24 Eylül 2014 tarih ve 2014/13 sayılı genelgesine göre; kooperatif ortaklarının takibe intikal etmiş borçlarına uygulanan gecikme faizlerinin silineceği kamuoyuna duyurulmuştur. Ortaklarımızın kooperatifimize 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvurmaları halinde,30 Nisan 2014 tarihinden önceki temerrüt yani gecikme faizleri anapara borçlarının ödenmesi şartıyla silinecektir. Bu fırsat esnafa büyük bir kolaydır. Daha fazla bilgi ve işlemleri yaptırmak için kooperatifimize uğrayınız” dedi.    

                  'ESNAFIMIZ BUNU DEĞERLENDİRMELİDİR'

    Esnaf ve Sanatkârın faiz borçlarının sıfırlanacağını belirten Genççakır, “24 Eylül 2014 tarihi itibariyle Merkez Birliğimizce uygulamaya konan bu düzenlemeye göre, kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden icra takibi başlatılmış olsun veya olmasın esnaf ve sanatkârın 31 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar kooperatife başvurularını yapmaları gerekmektedir. Kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları gibi hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup, borç tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecektir” diye konuştu.

    Başkan Genççakır, “Bizlerin senelik verdiği paranın faizi %’de 5’dir. Temerrüt faizi %28’dir. Buna esnafın dayanması mümkün değildir. Buna can dayanmaz. Dolayısıyla bu icraattan yola çıkarsak, tabi paralarını ödeyemeyen kardeşlerimizin anaparası %28 faizi işlediği için esnafımız çok kötü borçlandı. Örneğin bir 10 bin lira borcu olan esnafımız bu parayı 2-3 sene içerisinde ödeyemedi ise, bu para 40 bin TL oluyor. Dolayısıyla şu saatten itibaren 31 Ekim 2014 tarihine kadar anaparayı ödeyenin faizi tamamen siliniyor. Bu esnaf için bir bayramdır. Bu esnaf için hayırlı bir haberdir. Bu esnaf için bulunmaz bir nimettir. Bu esnafa bir müjde olsun” şeklinde konuştu.

      Araç Plakaları konusunda açılmama yapan başkan Genççakır,”Bafra’da daha önceden plaka dondurulmuştu. Bafra’nın 1000 plakaya ihtiyacı varken, 230’larda dondurulmuştu. Şuanda yasalar değişti. Bafra’ya ait Samsun’dan 1000 C Plaka vardı, dolayısıyla C Plakası Samsun’a intikal etti. Sağolsun Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, benim gayretlerim sayesinde Bafra’mıza 200 tane C plaka almış bulunuyoruz. Bu konuda herkes Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odamıza uğrasın. Bu konuda isteyen C plaka alabilir” diyerek konuşmasını tamamladı.   

                NAMIK AZGIN 
   

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER