KARADENİZ MEYVECİLİK GÜNLERİ VE TÜRKİYENİN YÖRESELLERİ İLK DEFA SAMSUN’DA

Karadeniz Meyvecilik günleri Yöresel Ürünler Tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında 57 ili temsilen yöresel esnaflar 9-18 Ekim 2015 Samsun İlkadım Sevgi Gölü Parkında bir araya gelecekler.

KARADENİZ MEYVECİLİK GÜNLERİ VE TÜRKİYENİN YÖRESELLERİ İLK DEFA SAMSUN’DA

 Samsun ve ilçelerinde üretilen doğal, ekolojik meyve, sebze ve köy ürünleri ve diğer illerimizden gelecek olan Yaklaşık 1500 yöresel ürünün ve tanıtımını, tadımı ve satışa sunulacak.

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Alaettin Gülal’ın ev sahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, gerçekleşecek olan organizasyon İstanbul, Ankara, Antalya gibi illerden sonra Samsun’da da el birliği ile ilk kez 9 Ekim 2015 Cuma günü saat 16.00’de Samsun İlkadım Sevgi Gölü Parkı’nda kapılarını açacak.  

Bu konu milli bir konu diye açıklama yapan Alaettin Gülal,” Kırsalda ve ilçelerimizde üretilen bir kilo ürünün bile zayi olmasını istemeyiz bu ürünler ekonomiye kazanılmalı iç tüketim artırılmalı kendimiz ülkemizde ikamesi olan ürünleri yabancı sermayelere karşı desteklemeliyiz dedi. Bu gün ülkemizde yöresel ve yerel ürünler üreten ve ticaretini yapan küçük esnaflardır. Halkımızın bu yöresel ürünlerimize ulaşması ancak o ili ziyaret ederek mümkündür.  Bizler size 40 ilin yöresi ile bütünleşmiş ürünlerini ve bölgemizde yetişen ürünleri 10 gün boyunca halkımıza sunacağız. İlkadım Sevgi Gölü Parkı’nda gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte esnaflarımız kendi illerinin yöresel ürünlerinin tanıtımlarını yaparak hem bu ürünlere talep yaratacak, halkımız memleket hasreti giderecekler.  Bizim bu projemize destek veren Samsun Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

“KARADENİZ MEYVECİLİK GÜNLERİ VE YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI” 9 Ekim 2015 – 18 Ekim 2015 Saat 11.00 – 24.00 saatleri Samsun İlkadım Sevgi Gölü Parkı (Hayvanat Bahçesi Karşısı )ziyaret edilebilecek.

NAMIK AZGIN 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER