banner221

SAMSUN STANDI YÖREX’İN YILDIZI OLDU

Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan, YÖREX Fuarı’na Samsun yine damgasını vurdu.

SAMSUN STANDI YÖREX’İN YILDIZI OLDU

    Yerel ürünlerinin sergilendiği Samsun standı, şık tasarımı ve görselliği ile fuarın adeta yıldızı oldu. Samsun standına büyük ilgi gösteren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çarşamba’nın ünlü sekiz köşe kasketini de başına takarak poz verdi.  

    Antalya Ticaret Borsası tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl altıncısı düzenlenen, “Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı”na her yıl olduğu gibi bu yıl da adeta Samsun rüzgarı esti.

    Antalya Expo Center’da Anadolu’nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenerek, tanıtımın yapıldığı YÖREX’e Türkiye’nin her bölgesinden 250’in üzerinde firma, Oda ve Borsa’nın yer aldığı fuarda Samsun standı büyük rağbet gördü. Renkli görüntülerin yaşandığı fuarın açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da tek tek stantları ziyaret etti.
                                         BAŞKANLAR FUARDA
     Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Terme Ticaret ve Sanayi Odası ve Terme Ticaret Borsası’nın Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteğiyle açtığı 100 metrekarelik ortak stant, fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.  

     Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir Fişekçi, Havza TSO Başkanı Erkan Acar Samsun standını ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilendi. 
                                        ÜRÜNLERE BÜYÜK İLGİ
     Samsun standına büyük ilgi gösterenlerin başında da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geldi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Samsun ürünlerinden hediye etti.

     Bir süre oda ve borsa başkanları ile sohbet eden Hisarcıklıoğlu, Samsun ürünlerini de tatmayı ihmal etmedi. Hisarcıklıoğlu daha sonra, Çarşamba’nın ünlü sekiz köşe kasketini takarak poz verdi. Hisarcıklıoğlu’na ayrıca, Vezirköprü TSO taraf ından el yapımı semaver hediye edildi. Fuara gelen misafirler, Samsun standında sergilenen Çarşamba yöresinin sekiz köşe kasketi ve yumurta topuk ayakkabısı, kıvratması ve kuru çay simidi, Bafra’nın nokulu, kaymaklı lokumu, tescilli pidesi, pirinci, zembili ve Terme’nin pirinci ile Vezirköprü’nün semaveri, Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünlere bu yıl da büyük ilgi gösterdi. Standı gezen konuklara Samsun ürünlerinden hediye edildi.
     Fuarın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin açığa çıkartılıp tanıtılarak tescillenmesi ve pazarlanması konusunda önemli olduğunun belirten Başkan Murzioğlu, YÖREX Fuarı’nın ayrıca, yerel değerlerin ekonomiye kazandırılması için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

    Samsun standının her yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya’da büyük rağbet gördüğünü belirten Başkan Murzioğlu, “Bu yıl Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle katıldığımız YÖREX Fuarı’nda her yıl Anadolu’nun adeta ruhu sergileniyor. Türk kültürü çok derin, çok köklü bir kültür, ülkemizin dört bir yanında dünyaya tanıtılması gereken çok önemli değerlerimiz var. YÖREX Fuarı altı yıldır bu amaca hizmet ediyor. Biz de Samsun olarak tüm oda ve borsalarımızla tam katılım sağlamaya özen gösteriyoruz. YÖREX’le bir yandan ürünlerin tanıtımını yaparken, diğer yandan bu ürünlerin markaya ve ticari değere dönüşmelerini sağlıyoruz. Vezirköprü’nün semaveri, Çarşamba’nın kıvratması, gevrek simidi, sekiz köşe kasketi, Bafra’nın pidesi, nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Terme’nin pidesi, pirinci, Samsun’un simidi, pidesi, lokumu; bunlar tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. Ancak tüm bu değerlerimizi koruma altına almamız ve ekonomik değer elde edecek şekilde dünya pazarlarına sunmamız gerek. Bunların doğru tanıtımı istihdam ve refah demek, turizmin gelişmesi demek” dedi.
Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER