ANADOLU EFES’TEN ONUNCU ZAFER

Geçen sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Anadolu Efes arasında 31’nci Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapıldı.

ANADOLU EFES’TEN ONUNCU ZAFER

     Baştan sona kadar çekişmeli geçen mücadeleyi maçın son saniyesinde Anadolu Efes, rakibi Pınar Karşıyaka’yı 76-74 yenerek 10. kez kupayı müzesine götüren taraf oldu. Kupayı kazanan lacivert-beyazlı takımın oyuncuları karşılaşmanın ardından büyük bir sevinç yaşadı.
 SALON: Yaşar Doğu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Sinan İşgüler
PINAR KARŞIYAKA: Palacios 8, Iverson 3, Muhammed Mustafa Baygün 8, Can Altın 4, Justin Carter 26, Kerem Gönlüm, Gabriel 11, Joshua Carter 9, Kenan Sipahi 5, Suna Şentürk
ANADOLU EFES: Brown 3, Birkan Batuk 18, Saric 7, Furkan Korkmaz, Granger 17, Heurtel 6, Diebler 5, Dunston 16, Ahmet Düverioğlu 4
1'nci PERİYOT SONUCU: 12-26
2'nci PERİYOT SONUCU: 30-37
3'nci PERİYOT SONUCU: 52-54
4'inc PERİYOT SONUCU: 74-76
 
                         MAÇIN İLK YARI 37'YE 30 SONUÇLANDI 
       Karşılaşmaya alan savunması yaparak başlayan Anadolu Efes, ilk dakikalarda rakibine sayı şansı tanımayarak farkı açtı. Pınar Karşıyaka, karşılaşmanın 5. dakikasında Dunston ve Birkan'ın basketleriyle 15-0'lık seri yapan lacivert-beyazlı ekip karşısında ilk sayısını, 6. dakikada Kenan Sipahi'nin turnikesiyle buldu. Anadolu Efes, mücadelenin ilk periyodunu 26-12 önde geçti.Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta Pınar Karşıyaka, Gabriel ve Carter ile bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalışırken, İzmir ekibi 17. dakika farkı 1 sayıya kadar (28-29) indirdi. Mola dönüşünde Dunston ve Saric ile skor bulan lacivert-beyazlılar ilk yarıyı 37-30 önde tamamladı.
                          HAKEMLEN BAŞKETİ GEÇERLİ SAYDI
       Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Anadolu Efes, 23. dakikada farkı yeniden çift haneli sayılara taşıdı (33-44). Mücadeleyi bırakmayan Pınar Karşıyaka, periyot sonuna farkı iki sayıya kadar (52-54) düşürürken, son bölüme bu skorla girildi. Karşılaşmanın son çeyreğinde büyük bir çekişme yaşandı. Karşılıklı atışlar sonucunda skor 69-69, 72-72 ve son 8 saniye kala da 74-74'te eşitlendi. Son hücumu kullanan Anadolu Efes'te Granger'ın pota altından yaptığı atışta çemberden dönen topu son saniyede Dunston tipleyerek potaya gönderdi. Anadolu Efes maçta 76-74 üstünlük kurarken, karşılaşmanın hakemleri son pozisyonun görüntülerini izleyerek basketi geçerli saydı.
                                                MAÇTAN NOTLAR
        Pınar ile Anadolu Efes arasındaki mücadeleye taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Takımlarını bu önemli karşılaşmada yalnız bırakmayan taraftarlar ve basketbolseverler, salonda kendilerine ayrılan bölümleri büyük oranda doldurdu.Maç sırası ve öncesinde çıkabilecek olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi alındı. 622'si polis olmak üzere 805 görevli, salon ve çevresinde güvenliği sağladı.
                                  SAMPİYONLUK KUPASI VERİLDİ
       Maçın sonunda Vali İbrahim Şahin, Anadolu Efes Basketbol takımı ile Pınar Karşıyaka Basketbol takımı arasında oynanan müsabakayı yöneten maçın hakemlerine plaket verdi. Maç sırasında yapılan değerlendirmeye göre, Anadolu Efes oyuncusu Birkan BATUK en değerli oyuncu seçilerek ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe AydanY’ın elinden aldı. Anadolu Efes’e yenilerek ikinci olan Pınar Karşıyaka’ya ikincilik ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erenay birlikte verdi. Anadolu Efes Basketbol takımı ile Pınar Karşıyaka Basketbol takımı arasında kıyasıya oynanan 31'nci Erkekler Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan Anadolu Efes Basketbol takımı, kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın elinden aldı.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan basketbol 31'nci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Pınar Karşıyaka’yı 76-74 yenerek kupanın sahibi olan Anadolu Efes için tebrik mesajı yayımladı.Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:“31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Samsun’da karşı karşıya gelen geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası’nın sahibi Anadolu Efes’i basketbolseverlere keyifli bir maç izlettirdikleri için kutluyorum. Büyük heyecana sahne olan ve son saniye basketi ile rakibini 76 - 74 mağlup ederek sezonun en büyük kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Anadolu Efes Kulübünü tebrik ediyorum.”
                                     MAÇI BAŞKAN YILMAZ ‘DA İZLEDİ
        Anadolu Efes Basketbol takımı ile Pınar Karşıyaka Basketbol takımı arasında oynanan 31’nci Erkekler Cumhurbaşkanlığı kupası maçına ayrıca,  Ak Parti Samsun Milletvekillerinden Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Vali Yardımcılılarından Osman Nuri Çobanoğlu, Ali Galip Saral, İl Jandarma Alay Komutanı  Jandarma Kıdemli. Albay. Ercan Yaşın, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Albay. Murat Özer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı Bünyamin Bozgeyik, ilçe kaymakamları, İlçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, çok sayıda taraftar ve basketbol sever izledi.
        Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER