kitap okuma yarışmasını sonuçlandı

Bafra Atatürk Ortaokulu, Bafra Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor" adlı kitap okuma yarışmasının finalistleri belli oldu.

kitap okuma yarışmasını sonuçlandı

     Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Okuyor" kampanyasına katkıda bulunmak için Atatürk Ortaokulu, Bafra Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu koordinatörlüğünü Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hasan Bekar'ın yaptığı yarışmanın ortaokul ve veli finali Atatürk Ortaokulu spor salonunda, lise finali ise Bafra Anadolu lisesinde yapıldı.

      Proje Koordinatörü Hasan Bekar,"Öğrencilere ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlen yarışmaya bu yıl ilçedeki okullardan öğrenciler ve veliler katıldı. Yarışma ortaokul ve lise ve veliler olarak üç ayrı kategoride yapıldı. 54 okuldan 2800 öğrencinin katıldığı yarışmanın finali 4 okuldan 10 öğrenci arasında gerçekleşti. Final aşamasında öğrencilere ve velilere okudukları kitaplardan sınav komisyonunca çoktan seçmeli, dört seçenekli 15 soru yöneltildi. Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Büşra Şal ile Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ferda Özdemir adlı öğrenciler finalde sorulan 15 soruya doğru cevap verdi. Yarışmada yedek sorulara geçildi. Yedek 15 soruda da eşitlik bozulmayınca kura çekimine geçildi. Öğrencilerin kendi çektikleri kurada Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Büşra Şal birinci, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ferda Özdemir adlı öğrenci ise ikinci oldu. Öğrenciler kategorisinde yarışan Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Büşra Şal birinci, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ferda Özdemir ikinci, Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Hilal Özcan üçüncü, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sema Biçer dördüncü oldu. Liseler arasında birinci olan Bafra Fen Lisesi öğrencisi Ümmügülsüm Çalış birinci, Bafra Fen Lisesi öğrencisi Hülya Aran ikinci, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Sibel Durmuş üçüncü, Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Nezire Karaarslan dördüncü oldu. Veliler kategorisinde ise iki ve üçüncülük için Nurten Bilgin ve Züleyha Özturan yarıştılar. Asıl sorularda eşitlik bozulmayınca yedek sorulara geçildi. Yedek üçüncü soruya Züleyha Özturan yanlış cevap verince üçüncü oldu.  Veliler kategorisinde ise; yarışan Tuğba Bayraktar birinci, Nurten Bilgin ikinci, Züleyha Özturan üçüncü, Hatice Çıkık dördüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenci ve velilerin ödülleri Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek ödül töreninde verilecektir"  dedi.

                                                                                  NAMIK AZGIN 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER