CUMHURİYET BAYRAMI BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 92.Yılı kutlamaları, Bafra’da coşku ile kutlandı.

CUMHURİYET BAYRAMI BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

 Cumhuriyet Bayramı Samsun’un Bafra ilçesinde coşkuyla kutlandı. Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın makamında tebriklerin kabulü programından sonra Yeni Kent Meydanı’na geçildi.
   Bafra Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinatörlüğünde Yeni Kent Meydanında gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği kapsamında Bafra Kaymakamı Halis Arslan,  Bafra Garnizon Komutanı vekili Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Okulların, öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasından sonra saygı duruşun ve istiklal marşının okunması ile bayraklar göndere çekildi.
    Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92.Yılının anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
   -“TÜRK MİLLETİ BU GÜNLERE NEREDEN VE NASIL GELDİĞİNİ ASLA UNUTMAYACAK”
   Herkesin bayramını bir kez daha kutlayan Bafra Kaymakamı Halis Arslan,”19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de, Türk milletinin karakterine, âdetine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresi diyerek, ilan ettiği Cumhuriyet milletimize bırakılmış, en büyük miras ve tartışılmaz bir değerdir. Sevgili gençler, Mustafa Kemal Atatürk,’Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz’ demiş ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti, sizlere emanet etmiştir. Yaşadığınız bu emanetin hayırlılığı ve sorumluluğunuzun bilincinde olduğunuzdan inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği, çağdaş ülke olma yolunda alınacak eserler için gösterilecek olan gayret, ülkemizin dünya ülkeleri arasında, onurlu bir ülke olmasına katkı sağlayacaktır. Değerli Bafralılar, dünya ülkeleri arasında, amansız bir rekabetin yaşandığı bir izciliğin en büyük bir güç olduğu günümüz dünyasında, Türkiye Cumhuriyetinin 92 yıllık yaşamı bir başarı ve uygarlık olmuştur. Sevgili gençler, zaman zaman toplantılarda söylüyoruz. Atatürk’ümüzün şu veciz sözlerini lütfen bir kez daha aklımızdan çıkarmayalım. ‘Vatan borcu, çalışmakla ödenir. Yurt sevgisi ona olan hizmetle ödenir’ vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bu doğrultuda ülkemiz Muassır medeniyetler üstüne çıkacaktır” dedi.
   Kaymakam Arslan’ın konuşmalarının ardından şiirler okundu ve  Bafra Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyetin 92.Yılı münasebeti ile düzenlenmiş olan turnuvaların şampiyonlarına ödüller verildi.
   Cumhuriyet Bayramı törenini ödül etabında ilk olarak Cumhuriyet Satranç Turnuvasında dereceye giren Ömer Efe Memiş, Müge Bilgen, Kürşat Çolak, Selin Akçay Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Serkan Savaş tarafından ödüllerini aldılar.Minik satrançıların ardından Kurumlar Arası Cumhuriyet Voleybol turnuvasında dereceye giren takımlar Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge okulu ve Kızılırmak Anadolu Lisesi ödüllerini aldı.
   Cumhuriyet Mahalleler arası Futbol Turnuvasında ise Şampiyon olan Mevlana Mahallesi futbol takımı adına kupayı Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın elinden Mevlana Mahallesi Muhtarı Servet Şengül aldı.
   Ödül töreninde son olarak 28 Ekim çarşamba günü gerçekleştirilen Cumhuriyet Bisiklet Yarışmasında 1. Olan Nazmiye Demirel Ortaokulu öğrencisi Fırat Keskin, bisiklet ödülünü Kaymakam Arslan’ın elinden aldı.
   Ödül takdim etabının ardından Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İzmir Marşı’nı seslendirdi ve koreografi gösterisi yaparak ardından dev Türk Bayrağı açtı. Dev Bayrağın altından çıkan lise öğrencisi ise; bir buket çiçeği Kaymakam Halis Arslan’a takdim etti.

    Tören geçişi ve koreografi gösterisi ile bayram sona erdi. Tören sonunda Halis Arslan, törende görev yapan ekibi çağırarak kendilerini tebrik etti.
    Bayram kutlamalarına;  Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı vekili Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Samsun Milletvekili Adayı Şaban Sevinç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İstanbul Bafralılar Derneği Başkanı Bülent Arslan, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra ilçe Jandarma Komutan vekili Jandarma üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Rahmi Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler, banka müdürleri, şehit ve gazi dernekleri aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
        NAMIK AZGIN



 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER