CUMHURİYET BAYRAMI´NIN 92.YILI SAMSUN'DA COŞKUYLA KUTLANDI

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Batı Park’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı'nın 92. Yılı kutlamaları büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

CUMHURİYET BAYRAMI´NIN 92.YILI SAMSUN'DA COŞKUYLA KUTLANDI

     Bu yıl 92. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Batı Park Alanı’ndaki kutlama programı  protokol üyelerinin tören alanına gelişleriyle başladı.
     Batı Park Alanı’nda Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile beraber Samsun halkını selamlayıp, bayramlarını kutladı.
       ‘İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELEMİZİN TAÇLANDIRILDIĞI GÜNDÜR’
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Şahin Samsunlulara seslenerek,“Sevgili Samsunlular; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıl dönümünde sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde Yüce Meclisimizin Cumhuriyeti ilan ettiği, egemenliğin kaynağının kayıtsız şartsız millete ait olduğunu tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bugün, Samsunumuzdan başlayan istiklal ve istikbal mücadelemizin taçlandırıldığı gündür. Burada bu büyük bayram coşkusuyla kutlarken Cumhuriyetimizin kazanımlarını daha ileri taşımanın gururunu yaşıyoruz.Saygıdeğer Samsunlular, Sevgili Öğrenciler; Aynı hedefe yönelmiş bir milleti kucaklayan Büyük Atatürk, kurtuluş mücadelesini başlatmış ve ülkemizi düşman işgalinden kurtardıktan sonra; cumhuriyetin ilanı ile ülkemize yeni bir istikamet vermiştir.Şüphesiz ki bu yöneliş Türk Milletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır.Bu sadece yeni bir yönetim şekli değil, bir çağdaşlaşma hamlesi olmuş, Türkiye’nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulmuş, gücünü milletinden alarak başarıya ulaşmış ve bizleri bu güne taşımıştır" dedi.
             ‘SİZE DEVREDİLEN MEŞALEYİ HEP YÜKSEKTE TUTMALISINIZ’

    Cumhuriyetimiz gücünü onu ayakta tutan milletinden alır. Türk Milleti, Cumhuriyeti özümsemiş ve değerlerine sıkıca sarıldiğini ifade eden Vali Şahin,"  Cumhuriyetimizin en büyük hedeflerinden birisi; ülkesine yürekten bağlı, yurttaşlık haklarını bilen, kendine güvenen, çalışkan ve üretken insanlar yetiştirmektir.Cumhuriyetin en büyük değeri ise ülkemizde yaşayan herkesin hür olması, yasalar önünde eşit, temel hak ve özgürlüklerini kullanabilen vatandaşlardan oluşmasıdır. Hepimizin ortak geçmişi ve değerleri vardır. Kaderimizde, sevincimizde, geleceğimizde ortaktır. Sevgili Gençler; size düşen görevler vardır. Toplumun en dinamik kesimleri sizlersiniz, bütün dikkatler üzerinizdedir. Sizi inançlarınızdan, hedeflerinizden ve ülke sevginizden uzaklaştırmak isteyenler olacaktır. Siz ülkenin umudusunuz. Her zaman bu tehlikelere karşı uyanık olmak, sizin en baştaki göreviniz olmalıdır. Size devredilen meşaleyi hep yüksekte tutmalısınız. Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmalı, ülkemizi bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için var gücünüzle çalışmalısınız. Sevgili Samsunlular; Gazi Mustafa Kemal’in “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü şiar edinerek ülkemizde, bölgemizde barışı tesis etmek için mücadele edeceğiz. Bizler bu günlere nasıl gelindiğini unutmayacağız. Şanlı geçmişimize sahip çıkacağız, Türkiye Cumhuriyeti için, aydınlık yarınlar için çalışacağız.Bu duygular içinde, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilirken, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.
        TÖRENE KATILAN VATANDAŞLAR TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLANDI

    Samsun Valisi İbrahim Şahin’ in konuşmasından sonra Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Şuheda KAYA “Cumhuriyet”, Bilgi Okulları Öğrencisi Ahmet Melih Saglam ise “On Beş Yılı Karşılarken” adlı şiiri okudu. Ardından Emrullah Efendi Ortaokulu Öğrencilerinden oluşan ritim grubu gösterisi, Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ise halk oyunları gösteri sundu. Daha sonra Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Komutanlığı Bandosu eşliğinde tören geçidi yapıldı. Cumhuriyet Bayramı'nın 92. Yılı kapsamında Batı Park Alanı’nda düzenlenen geçit törenine katılan askerler, öğrenciler ve gaziler, törene katılan vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Geçit törenin ardından Batı Park Alanı’nda düzenlenen coşkulu tören sona erdi.
                          SAMSUN POROTOKOLÜ’DE TÖREN ALANINDAYDI   
    Batı Park Alanı’nda gerçekleştirilen törene ayrıca, , Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli ve Eşi, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobanoğlu, Haluk Şimşek, Mehmet Ali Karatekeli, Mehmet Ali YIldırım, Metin Borazan, Dr. Hakan KUBALI, Ali Galip Saral, Faruk Necmi Kurt, Recep Yüksel, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İl  Jandarma Alay  Komutanı  Jandarma Kıdemli. Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Albay. Murat Özer, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri, adli ve mülki erkan ile çok sayıda öğrenci katıldı.
              Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER