banner223

PALAMUTTA ‘EKİM’ BEREKETİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Bafra’da, yaşanan palamut bolluğu nedeniyle yüzü gülen balıkçılar, uzun zaman aradan sonra ilk kez avladıkları farklı balık türlerle de tezgâhları süslüyor.

PALAMUTTA  ‘EKİM’ BEREKETİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

      Bafra ilçesinde, tezgahlarda türüne yani boyutuna göre satış fiyatı değişen palamutlar, 5 TL ile 7 TL arasında satışa sunuluyor. 

                             PALAMUT ARTTI FİYATI DÜŞTÜ

        Bafra ilçesinde, palamut balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürüyor.

        Balık miktarında artış oldukça fiyatların aşağıya çekildiğini belirten balıkçılar, vatandaşların balığa bir hayli fazla rağbet gösterdiklerini, bunun da kendilerini memnun ettiğini söylediler. Karadenizli balıkçılar, özellikle ekim ayının gelmesiyle artan palamut avından oldukça memnun. Palamudun tanesi Bafra ilçesinde tezgâhlarda boyuna ve kilosuna göre 5 ila 7 lira arasına kadar geriledi.

     Ekim ayına iyi başlayan Karadenizli balıkçılar, son 10 günde bol miktarda avla kıyıya dönerken bu durum balıkçının yanı sıra ucuzlayan balıkla sofrası şenlenen vatandaşın da yüzünü güldürdü.

     Bafra ilçesinde Bedesten’de Gönlübol Balıkçı Turan Tezgâhında balık satıcılığı yapan Kazım Yıldırım ve Ramazan Kıyak, Karadeniz’de palamut bereketinin geçmiş yıllara göre daha iyi seviyede olduğunu söyledi.

      Her türlü balık çeşitleri ve siyah havyar satıcılığı yapan Kazım Yıldırım,balığın soğuk havayı ve yağmuru sevdiğini anlatarak, "Şu anda havalar soğudu ve deniz suyu sıcaklığı 22 dereceye kadar düştü.  Karadeniz insanı da balığı seviyor ve vazgeçemiyor. Bolca avlanan büyük boyuttaki palamutlar, talep görüyor.  Palamut türü olan torikler, hem daha etli, hem de daha lezzetli oluyor. Bu nedenle yoğun ilgi görüyor. O nedenle Karadeniz'de bol miktarda palamut avlanıyor" dedi.

        NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER