CHP BAFRA İLÇE YÖNETİMİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay ve yönetim kurulu üyeleri CHP İlçe binasında kahvaltıda, Bafra ilçesinde görev yapan yazılı, görsel, internet basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

CHP BAFRA İLÇE YÖNETİMİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ
      Kahvaltı sonrası konuşan CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay,“Ülkemizin özellikle son bir haftadır yaşadığı olaylar, bizleri daha çok birbirimize yakınlaştırmak durumunda bıraktı. Bu birlikteliği pekiştirmek için neler yapmamız gerektiği üzerinde, bir sohbet havası içerisinde, Bafra’da görev yapan basın mensuplarının ülkemiz ve Bafra’mız için ana muhalefet partisinden istediklerini de, her zaman rica ediyorum. Bizler, hepimizin takdir ettiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak arkadaşlar Bafra’da, siz basın mensupları ile birlikte bazı şeyleri yapmaya çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi Bafra’da, Ana muhalefet olarak, bu güne kadar, atladığımız bazı şeylerde olabilir. Çoğu konuyu da arkadaşlarımızla beraber, Bafra’da çözmek içinde çalıştık. Bu konuların çoğunu da, Bafra’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları sayesinde, halka ve ilgili yerlere duyurduk” dedi.

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay,”Daha önceden Bafra’da Toprak Mahsulleri Ofisi çalışmıyordu. Toprak Mahsulleri Ofisinin Bafra’da, istenilen noktada açılması için o günkü dönemde mücadele verdik ve bir şekilde açılmasını sağladık. Bafra ovamızın yüzde 50’sine yakın olan çeltik sorununu, bu son 1,5 aydır dile getirdik, ‘çeltik 2 TL olsun’ dedik. Bunun karşılığında da, tüketici fiyatlarına pirinç olarak yaptığım fiyatların yükseltmemesini sağlama anlamında, yaptığımız hesaplarla, 3 bin 500 ile 4 bin arasında, daha önce olduğu gibi yenilmesi için mücadele ettik, şuanda çeltik 2 TL’dir. Buna da parti çalışması olarak çok büyük katkımız olmuştur. Arkadaşlarla köy köy, tarla tarla gezdik, mahsulümüzün durumunu ve rekolteyi belirledik” diye konuştu.

    Bafra’da Tekel Binasının satışının sorunu konusunda partinin düşüncesini her zaman gündeme getirdiklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay,”İhalelerle ilgili yerleri satma, mevcut iktidarın gözünü para hırsı bürünmüş. Bugün Tekel Binalarının satışının onaylandığını duyduk, bu çok vahim bir şeydir. Bafra için ezici ve Bafra’nın halkının alın terini gasbetmektir. Bu satılan binaların alan ve satan kişilerle, uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu Tekel binası Bafra üretici ve tüketicinin parasıdır. Bafra’da bulunan Tekel Binası metrekare olarak, 600 TL gibi gülünç bir rakamla satıldı. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiği andan itibaren yasal yollara başvuru yapıp, hepsini tekrar mahkemeye vereceğiz. Biz, köylünün alın terini kimseye gasbettirmeyeceğiz. Bafra’nın yine Hara yani TİGEM sorunu var. Orada çalışan insanlarla çok sayıda toplantı yaptım. Türkiye’de hiçbir yerde yetişmeyen, sadece Karadeniz Bölgesinin iklimine uygun Jersey İneklerinin yıllardan beridir ıslahı durduruldu. Şuan hara bir keşmekeş durumdadır. Yerel yönetimlerde şuan tam anlamıyla görevini yapmamaktadır. Büyükşehir yasası çıkarken, dedik ki; oyunuzu iyi kullanın. Bu hükümete oy vermeyin dedik. Büyükşehir yapılmayalım dedik. Bugün gördüğünüz gibi Belediye Başkanımız şuan muhtarlar Derneği başkanı gibidir. Neredeyse çok olan yetkisi elinden alınmış. Belediye’ye gelir getiren yerler tamamen elinden alınmış, yazık değil mi? Bafra bunu hak ediyor mu? Samsun bunu hak ediyor mu? Türkiye’nin ekonomide en büyük illerinden sıralamada 7 ile 8 arasında olan bugün Samsun,20’lerin, 30’ların ötesine, ötelenmiştir” şeklinde konuştu.

     Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltıya; CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Şevki Yılmaz, CHP Bafra ilçe yönetim kurulu üyeleri, Bafra ilçesinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

              NAMIK AZGIN   
                   

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER