SATIN ALDIĞI ESKİ KÖŞKÜ RESTORASYON ETTİRECEK

Bafralı bir İşadamı satın aldığı eski köşkü aslına uygun olarak Restorasyon ettirecek.

SATIN ALDIĞI ESKİ KÖŞKÜ RESTORASYON ETTİRECEK

      Bafra Alış Pide işletmeleri yönetim kurulu başkanı Fethi Alış,Bafra  İlçesinin Cumhuriyet mahallesinde yıkılmaya yüz tutan eski köşkü satın aldığını göz göre göre yıkılmasına gönlünün razı gelmediğini belirtti.

    Alış, " Satın aldığım bu eski evi yıkıp yerine güzel bir bahçeli pide salonu yapmaktı. binayı satın aldıktan sonra binanın yapılışını, o emeği o güzelliği ve binaya ait özel kubbeli hamamı, Kiler ve su kuyularını görünce köşkün bahçesinde oturduğum sandalyede gözlerimi kapattım ve asırlık bu köşkte kimler nasıl ve nelerin yaşadığını düşündüm. İşte o an karar verdim. Köşkü aslına uygun olarak Restore ederek, "Bafra Alış Pide Köşkü" olarak tüm halkımızın hizmetine açmaya karar kıldık. Bu düşüncemizi Bafra Kaymakamımız sayın Halis Arslan beye ilettik. Çok kısa sonra Bahsettiğimiz köşkü birlikte gezerek projemiz hakkında daha geniş bilgi verdik” dedi.  

    Bafra Kaymakamı Halis Arslan,” İlçemizde her gecen gün yok olan eski mimariye sahip, geçmişten günümüze ayakta kalmayı başarabilen, Bafra evlerinin kültürel değerlerin korunarak geleceğe aktarılması adına olumlu bir adım olduğunu belirten Kaymakam Arslan, " İlçemizde yer alan sivil ve anıtsal taşınmaz varlıkların onarımı yapılarak geleceğe taşınması için devletimizin ilgili kurumlarıyla uyum içersinde çalışıyoruz. İşadamı Fethi Alış bey bu düşüncesini bana aktardığında inanılmaz bir heyecana kapıldım. Kucak dolusu para vereceksiniz. Yıkarak yerine yapacağınız binayla, verdiğiniz paranın beş katını veya 10 katını kazanacağınız yerde, bu kazançtan vazgeçip yıkılmaya yüz tutmuş asırlık binayı yeniden Restore ederek geleceğe taşıma çabaları bir çok iş adamına da örnek olacağını düşünüyorum. Bu anlamda örnek davranış gösteren Fethi Alış beyi tebrik ediyorum" diye konuştu. 

       NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER