“ÜLKEMİZİN SESSİZ KAHRAMANLARI OLAN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ SEVGİ, SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Hasan Basri Kurt,“19 Eylül Gaziler Günü” törenine katıldı.

“ÜLKEMİZİN SESSİZ KAHRAMANLARI OLAN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ SEVGİ, SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

       Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

      Gaziler Günü dolayısıyla medya mensuplarına açıklamada bulunan Kurt, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve emniyet güçlerimizin hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadele, milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle sürecektir" dedi.

        Milletvekili Kurt sözlerine şöyle devam etti;

        “Aziz milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Ülkemizin selameti ve bekası için gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahraman vatan evlatları, milletin gönlünde ve dualarında daima yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Mareşal ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

          Ayrıca programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Muharip Gaziler DerneğiBaşkanı Ahmet Diril, askeri, mülki erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

         NAMIK AZGIN 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER