VALİ İBRAHİM ŞAHİN OLİMPİK ANNELER HAREKETİNİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Procter & Gamble (P&G) tarafından oluşturulan Olimpik Anneler Hareketi Vali İbrahim Şahi'i makamında ziyaret etti.

VALİ İBRAHİM ŞAHİN OLİMPİK ANNELER HAREKETİNİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

         “Çocuklar Sporla Büyüyor” projesinin tanıtımı için Samsun’a gelen Olimpik Anneler Hareketi Vali  İbrahim Şahin’i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verip, destek istediler.
                            'BİLİNÇLİ ŞEKİLDE SPOR YAPMAKTADIR'
         Procter & Gamble (P&G) Türkiye Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu  ziyarette yaptığı konuşmasında, “Sayın Valim; Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sporun birçok faydasına rağmen, Türkiye’de çocukların spor yapma oranı oldukça düşüktür. Sadece 10 çocuktan 1’i düzenli ve bilinçli şekilde spor yapmaktadır. Olimpik Anneler’in ortak hedefi, Türkiye’de çocuklarını sporla büyüten anne sayısını arttırmaktır. Olimpik Anneler Hareketi’nin Misyonu; Sporun çocukların hayatına kattığı fiziksel ve mental yararların sözcülüğünü yaparak sosyal farkındalık oluşturmak ve anneleri çocuklarını sporla büyütmeleri için teşvik etmektir” dedi. 
                              'ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATILMIŞTIR'
         Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Samsunumuza hoş geldiniz. Samsun bir sürü sıfatlarla anılmaktadır. İlkadım şehri olarak, sağlık kenti olarak, eğitim kenti olarak, liman kenti olarak ve başbakanımızın isimlendirdiği meşale kenti olarak anılmaktadır. Ama aynı zamanda bir spor kentidir. Spor kenti olmasının nedeni iki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanlarımızın Samsunlu olmasıdır. İlimizde spor tesislerinin yapılması adına çok ciddi adımlar atılmıştır. Samsun 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacaktır. Bu olimpiyat Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olimpiyatlar kapsamında düzenlenen en geniş katılımlı bir spor etkinliği olacaktır" diye konuştu.
 
                              'SAMSUN'DA 2017 YILINDA YAPILACAK'
          "2017 Olimpiyatlarında şehrimize spor yapmak üzere işitme engelli insanlar, ilgili spor adamları, medya mensupları ve bu olimpiyatları izlemek ya da turistik gezilerini yapmak üzere yüzbinlerce insan şehrimize geleceklerdir"diyen Vali Şanin, "Bunların o ana kadarki ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek için gerek yazılımı, gerek donanımı onların ve Samsun'un hizmetine nasıl sunarız diye bunlarla ilgili bir çalışmalar yapmaktayız. Aynı zamanda Samsun’da 2017 yılında yapılacak olan Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi dünyanın gelişmiş şehirlerinin yaptığı Smart City (Akıllı Sosyal Şehir) çalışmalarının bir uygulamasını, bir alt yapısını 2017 yılına kadar bizim şehrimizde de hazırlayabilmek için gayret göstermekteyiz" şeklinde konuştu. 
                                           'HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
          Samsun’da ilkokula başlayan çocuklara yüzme kursu başlattıklarını dile getiren Vali İbrahim Şahin "Bu projeyi Türkiye’ye örnek olması açısından Samsun’u bir pilot bölge olarak görmek lazım. Samsun bir spor kentidir. Samsun’daki spor tesisleri ciddi anlamda Türkiye ortalamalarının çok üstüne çıkmış durumdadır. 2017 Olimpiyat Oyunları ile birlikte Türkiye’de farklı alanlarda olmak kaydıyla spor tesislerinin en yoğun ve zengin olduğu şehir Samsun’dur. Ziyaretinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum”dedi.Ziyarete ayrıca, Olimpik Anneler Hareketi temsilcisi Gülser Özcan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Zeynep Tugay katıldı.
        Köksal ÖNER


Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER