YENİ BİR PROJEYLE ÇELTİĞİN SAMANINDAN MDF ORGANİK SUNTA ÜRETİLEBİLECEK

Bafra’lı girişimci işadamı İbrahim Akın,” Yapmış olduğum 3 proje KOSGEB merkezi tarafından kabul edildi” dedi.

YENİ BİR PROJEYLE ÇELTİĞİN SAMANINDAN  MDF ORGANİK SUNTA ÜRETİLEBİLECEK

      Girişimci olan İbrahim Akın yapmış olduğu 3 projenin sunumunu yaptı.   İlk olarak Saman Makinası projesini tanıttı. Saman makinası projesi 19 Mayıs Üniversitesi KOSGEB teknoloji merkezinde onaylanmış olup sunulan proje kapsamında ARGE çalışması ile sona erdi. 

                               ‘TOZ, TOPRAK TAŞINI AYIRABİLEN, ARAZİDE ÇALIŞIR’
       Ucu açık olan bir proje olduğundan dolayı üzerinde ARGE çalışması yapilabilecegini belirten Bafra’lı girişimci işadamı İbrahim Akın,”  Biçerdöverin biçmiş olduğu samanı traktörün arkasına takılabilir durumdayken  samanı kendi toplayıp içinde toz, toprak taşını ayırabilen, arazide çalışır vaziyetteyken makinede istenilen özellikte saman yapabilen, hareket halindeyken ise çuvallayabilen bu makinenin eşi ve benzeri olmayan üzerinde geri dönüşüm sistemi olan, ayrıca enerji, yakıt, zaman tasarrufu sağlayabilen ve işçilik yönünden de tasarruf sağlayan bir makinedir ”dedi.
                      ‘EKİPMANININ İŞİNİ YAPABİLME ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR’
        “Hazırlamış olduğum 2’inci projemde ise; “tarım robotu projesi” ARGE inevasyon projesiyle OMÜ KOSGEB teknoloji merkezinde kabul edilip ARGE çalışmalarına devam etmektedir” diyen Bafra’lı girişimci işadamı İbrahim Akın,”  Tarım robotu adında anlaşıldığı gibi birden fazla tarım makine ve ekipmanının işini yapabilme özelliğine sahip olup diskaro, külvatör, kaz ayağı, silindir, karık sapanı, çapan makinası, gübreleme makinası gibi makinaların yaptığı işi her türlü arazi koşullarında çalışma özelliğine sahiptir. Bu proje ile uluslararası patent müracaat yapılmış olup askıdan inmiş durumdadır ve bugün – yarın sonucunu beklemekteyiz” şeklinde konuştu.
                 ‘KAYMAKAMIMIZ  SAYIN HALİS ARSLAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM ‘ 
3’üncü ve son proje olarak ise; çeltiğin samanından yapmış olunan araştırmalara göre MDF’den daha sağlam organik sunta yapılabileceğini  ifada eden Aynı zamanda bu çeltik samanının depolanması kolay olacağı düşük enerji harcama özelliğine sahip olup, milli hasılaya büyük katkısı olacağı aşinadır. Bu projelerimin ayrı bir özelliği vardır. Bu nitelik taşıyan projelerimin sunumunu dinleyen Kaymakamımız  Sayın Halis Arslan’a teşekkür ediyorum  ve bu arada  birde ben çalı biçme makinesini hayata geçirmemi istedi. En kısa zamanda çalı biçme makinesini yapacağımı söyledim. Bu proje çalışmalarımız değişik sistemlerde devam edecektir “diye konuştu.   
                Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER