Bakan Çağatay Kılıç Samsun'da

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran genel seçimleri için hemşehrilerinden destek isteyerek, “Biz bu seçimde artık bize dar gelen, Türkiye'nin kendisini geliştirmesi için yeterli olmayan bu anayasayı değiştirmek için milletimizden destek istiyoruz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç Samsun'da

             Bakan Çağatay Kılıç, yoğun Samsun programı esnasında Türk siyasetinin önemli isimlerinden Dedesi İlyas’ın Kılıç’ın kabrini de ziyaret etti.

           7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday listelerinin belirlenmesinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk ziyaretini baba ocağı Samsun’a gerçekleştirdi.

          Sabah saatlerinde Ankara’dan Samsun’a gelen Bakan Çağatay Kılıç, kentteki bir kafede, AK Parti Samsun milletvekili adayları, partililer ve gazetecilerle biraraya geldi. Burada ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarlarının, kurucu genel başkanları ve seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlattığı değişim ve dönüşüm hareketinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde devam ettiğini söyledi.

          AK Parti olarak bugüne kadar yapılan hizmetlerin tüm teşkilat mensupları tarafından seçim koordinasyon merkezlerinde vatandaşlara anlatılması gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Çünkü ne kadar büyük bir değişimi, ne kadar büyük bir hamlenin demokrasimizde olsun, ekonomimizde olsun eğitimde, emniyette, sağlıkta, ulaşımda sayabileceğimiz her alanda ne kadar büyük değişikliklerin olduğunu hatırlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

            Çözüm sürecine de değinen Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mimari olduğu bu sürecin, ülkenin geleceği ile birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı olarak yürünmesi gereken bir yol olduğunu ifade etti.

            Seçim zamanında özellikle muhalefet üyelerinin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Buradan da kendilerini bir kere daha uyarıyorum. Bizim güvenliğimizden, birliğimizden ve devletimizin kudretinden hiçbir şekilde müsamaha göstermediğimizi, göstermeyeceğimizi herkes biliyor" diye konuştu.

            Bakan Çağatay Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını belirterek, Türkiye'nin köklü gelenekleri olan bir devlet olduğunu söyledi.

           "Biz bu seçimde artık bize dar gelen, Türkiye'nin kendisini geliştirmesi için yeterli olmayan bu anayasayı değiştirmek için milletimizden destek istiyoruz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, "Yeni anayasamızı ve ülkemizin gelişmesi, daha hızlı ilerlemesi, hedeflerimize hızlı ulaşabilmemiz için gerekli olan sistem değişikliklerini de bu noktada ele alabileceğimiz bir çoğunluk için milletimizin önündeyiz" ifadesini kullandı.

                                         Dedesi’nin kabrini ziyaret etti

      Bakan Çağatay Kılıç, yoğun Samsun programına bir süre ara vererek, Dedesi İlyas Kılıç’ın İlkadım Ataköy (Badırlı) Mahallesi’nde bulunan kabrini ziyaret etti. 20 Nisan 2013 yılında vefat eden Samsun ve Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden Dedesi İlyas Kılıç’ın kabrine giden Bakan Çağatay Kılıç, merhuma dua etti.

     Bakan Çağatay Kılıç’ın dedesi merhum İlyas Kılıç, ara vermeksizin 5 dönem boyunca Samsun’u TBMM’de milletvekili olarak temsil etmişti.

     Bakan Çağatay Kılıç, Samsun programı çerçevesinde İl Başkanlığı’nın yanı sıra Canik, Tekkeköy, İlkadım ve Atakum ilçe başkanlıkları ile Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

                              NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER