BAFRA’DA SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

SİYAH Samsun İnsani Yardım Hareketi Bafra Temsilciliği, Suriyeli mülteciler için Bafra’da yardım kampanyası başlattı.

BAFRA’DA SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

      Samsun İnsani Yardım Hareketi Bafra Temsilcisi İlyas Altuntaş, Bafra’dan             

 İHH adı altında, Türkiye sınırında ve dışında İHH’nın kampında bulunan insanlara bir kuru gıdanın yapılması organize çalışmalarına başladıklarını söyledi.

     Savaşın nasıl olduğunun muhasebesini yapmadıklarını belirten Samsun İnsani Yardım Hareketi Bafra Temsilcisi İlyas Altuntaş,“Suriye sınırında, Suriye de, savaş olağan şiddetiyle devam ediyor. Ölenler hep gariban yani fakir insanlar, Türkiye, Lübnan, Ürdün sınırına göçlerde tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlar gittiklerinde, sadece üzerlerindeki kıyafet ne ise, onunla gidebiliyor. Aç, susuz günlerce kimisi yürüyerek geliyor, kimisi araçlarla geliyor. Türkiye’yi tanıyorlar, İHH Türkiye’nin sınır içinde ve sınır dışında kampları var. Bu kamplara günlük Türkiye’deki fırınlardan 70 bin’e yakın ekmek gidiyor. Türkiye’de kuru gıda yardımı da İHH’nın kamplarına gidiyor. Son dönemde İHH’nın kuru gıda stoklarının azaldığını, acil kuru gıda un, pirinç, bulgur, makarna gibi ihtiyacı bize bildirdiler. Oradan görüştüğümüz abilerde, gelenlerin güç geçtikçe daha da arttığını ve bunun altından kalkmanın mümkün olmadığını söylediler. Bizde, Bafra olarak kendi çapımızda, bir kuru gıda yardımı organize etmeye çalışıyoruz. En azından Bafra’da bir kamyonun gitmesini istiyoruz” dedi.

      Savaştan mağdur olan insanların acılarının nasıl durdurulması konusunda endişelerinin devam ettiğini belirten SİYAH Samsun İnsani Yardım Hareketi Bafra Temsilcisi İlyas Altuntaş, “Yardım toplamaya bugün itibariyle başlıyoruz. Ay sonuna kadar yardım toplamayı sürdüreceğiz. Acil ihtiyaçlar dolayısıyla,  21 Nisan’da en az topladığımız kuru gıdayı göndermek istiyoruz. Mayıs ayının 15’ine kadar yardım toplamayı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

      Yardım Toplama Ofisi: “SİYAH Samsun İnsani Yardım Hareketi Bafra Temsilciliği İsmetpaşa Mahallesi, İsmetpaşa caddesi No:47/A Tel: 05386039804–03625320123”

           NAMIK AZGIN 
      

        

 

     

 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER