BAFRA’DA RAGBİ SPOR KULÜBÜ KURULDU

Ragbi Milli Takım Teknik Direktörü Engin Yüksel, Bafra Ragbi Spor Kulübünün Kasım ayında 2.ligden müsabakalara başlayacağını söyledi.

BAFRA’DA RAGBİ SPOR KULÜBÜ KURULDU

           Ragbi Milli Takım Teknik Direktörü, Bafra’daki sporcu potansiyelinden memnun kaldığını, yeni oluşan bir takımın gayretle başarılı olacağını ifade etti.

            Bafra Şehir Stadyumunda yapılan teknik taktik antrenmanında Ragbi Milli Takım Teknik Direktörü Engin Yüksel,”Daha önce Ragbi sporu Samsun’da başlamıştı. Şuan Samsunda Ragbi erkek ve bayan takımı çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Bafra’da Ragbi takımı da kuruldu. Samsun’da çok şanslıyız. Samsun’da özellikle güreşçi arkadaşlarımız olsun veya diğer branşlardaki arkadaşlarımız ragbi’ye döndükleri zaman güzel, daha iyi başarılar gösterebiliyorlar. Bu açıdan arkadaşlarımızın başarılarını kullanmayı düşünüyoruz” dedi.                                                           

                     RAGBİ MİLLİ TAKIMI, OLİMPİYATLARI HEDEFLİ YOR

              Teknik Direktör,” Engin Yüksel Türkiye'de ragbi’ye ilgi, milli takımının geçen yıl Avrupa Ragbi Federasyonuna (FIRA) kabulünden sonra ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbolu ve Ragbi Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü'nün desteğiyle büyük bir ivme kazandı.Milli takımımızın 25 Nisan’da, Bulgaristan’la Antalya Kemer ilçesinde ön hazırlık kampımız var. Maçımızı da Kemerde oynayacağız. Daha sonra’da 23 Mayıs’da Finlandiya’da, Finlandiya ile bir oyunumuz var. Hazırlıklarımız devam ediyor. Türkiye’deki sporcularımızın tecrübe ve deneyimleri maalesef uluslar arası oynamak için çok yeterli değil, tabiki milli takımımızda Türkiye’den milli sporcularımız var. Bu sporcularımızın çoğu yurt dışında bulunan sporcularımızdır. Genç bir jenerasyonumuz var. Aynı zamanda Çanakkale Savaşının 100’üncü yılı nedeniyle, 27-28 Nisan’da, Gelibolu’da 7 ülkenin Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, Avusturya, Almanya, Hindistan ve Türkiye’nin katılımı ile bir dokuz branş gerçi olacak ama biz, tabiki sevins 7 ragbi dalında üniversite öğrencilerinden oluşan bir milli takımla mücadele edeceğiz. Böyle organizasyonların oluşmasında özellikle, Cumhurbaşkanlığın, Gençlik ve Spor Bakanlığının ve bu tür organizasyonlarla ilgilenen kişilerin olması bizi memnun ediyor” diye konuştu.   

           Yüksel, takımda yer alan 12 sporcudan 2’sinin Almanya’da, 3’ünün Fransa’da yaşayan Türk sporcuları olduğunu, yetenekli oyuncuların Yunanistan’da başarılı olacağına inandığını vurguladı.  

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ ENGİN YÜKSEL, BAFRA RAGBİ TAKIMINA ANTREMAN YAPTIRDI

     Ragbiyi yaymak zorunda kaldıklarını belirten Ragbi Milli Takım Antrenörü Engin Yüksel, Bafra da kurulan Bafra Ragbi Spor Kulübünü ziyaret etti.

     Bafra Şehir Stadyumunda yapılan teknik taktik antrenmanda antrenör Yüksel, Bafralı sporculara Ragbi sporu hakkında bilgiler vererek, antrenman çalışması yaptırdı. Sporcuların yüksek performansından oldukça memnun kaldı.
      Samsun da ikamet eden antrenör Yüksel, Bafra Ragbi Spor Kulübü çalışmalarına fırsat buldukça katılacağını dile getirirken, disiplinli çalışmalar gerçekleşirse Bafra Ragbi takımının başarılı sonuçlar alarak iyi yerlere geleceğini söyledi.

      Bafra Ragbi Spor Kulübü Yönetimi katkı ve desteklerinden dolayı Bafra  Kaymakamı Halis Arslan, Gençlik ve Spor  ilçe Müdürü Osman Şenocak,Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu  Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız’a teşekkür ettiler.
         Bafra Ragbi Spor Kulübü antrenör ve kurucu üyeleri şöyle:
“Mehmet Akif Ersoy, Ömer Reisli, Tamer Turan, Ertuğrul Günday, Fatih Yavuz ve Hakan Gündoğdu.”

           NAMIK AZGIN 





Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER