Bafra'da Gaziler Günü Kutlandı

Bafra ilçesinde, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle tören düzenlendi.

Bafra'da Gaziler Günü Kutlandı

     Törene; Bafra Kaymakamı Ali KatırcıBafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilciliği başkanı Rami Şahin, Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, dernek başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

      Bafra Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Türkiye Muharip

Derneği Bafra Temsilcisi, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ve Bafra Şehit Aileleri Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

      Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilciliği başkanı Rami Şahin tarafından yapıldı.

       Şahin, "Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların gaziler gününü kutlamanın bir kez daha, derin heyecanı içerisindeyiz. Anadolu'da Türk varlığını sona erdirerek, kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci itiraf devletlerinin bu maksatla görevlendirdikleri Yunan Ordusu, 92 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığındaki Kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya meydan muharebesinde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakla bulan düşman, bir sene sonra Dumlupınar'da tekrar ayrı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açmıştır. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921'de,bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi'nin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal'e, Türk Milleti adına ‘Mareşal' rütbesi ve ‘gazi' ünvanı tevcih etmiştir.19 Eylül İstiklal Marşı gazilerimizin, Kore Gazilerimizin, Kıbrıs Gazilerimizin, Asker, Polis tüm malul gazilerimizin şeref günüdür"dedi.         

      Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel "Bayrak" isimli şiiri okudu. Kutlama töreni protokolün Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaretiyle son buldu.

                                                                                                                                     NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER