“BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Bafra ilçesinin Doğankaya Köyü güzergâhında bulunan Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Bafra İçtenler Tarım Hayvan Ürünleri Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Muhasebe ve Finans sorumlusu Sezgin Yaran, “Bizim temiz olan hakkımızı bize verin” dedi.

  “BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

                        

              "BAFRA OSB'DE BAFRA'NIN HAKKINI GASP EDİYORLAR"

      Bafra İçtenler Tarım Hayvan Ürünleri Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Muhasebe ve Finans sorumlusu Sezgin Yaran, "Bafra Organize Sanayi Bölgesinde, yatırım yapmak hevesiyle kurulmuş olan firmayız. 2008 yılında faaliyetlerimize başladık. İlk arsamızdan ziyade tekrar kendimizi büyüterek, sadece salça hattı yetmediği için projemiz dahilinde,  arka tarafta konser ve fabrikası kurmak adına yeni bir tesis yaptık. Almış olduğumuz bu yerde devletin teşvikinden de yararlanmak şartıyla, inşaatımızı kırsal kalkınmanın etap teşvikiyle başlattık. Kırsal kalkınma bizden bazı belgeler talep etti. Bu belgeler vergi ve SGK borcunun olmadığına dair belgelerdir. Biz tabuya uğradığımızda yerimizin üzerinde bir ipotek olduğu ve adımıza haciz çıktığını gördük. Bunu araştırdığımızda, Bafra Organize Sanayi Bölgesini yapan inşaat firmasının alacağını alamadığını ve Organize Sanayi Bölgesinin borcunu ödemediğinden dolayı yerler hacze uğradığını, Bafra Organize Sanayi Bölgesinin de bunu yargıya gönderdi ve onandı. Yani Bafra OSB'nin bu borcu ödemeğini öğrendik. Daha sonra biz bu şeyle alakalı organize sanayide yerle ilgili hakkımızı isteme için başvurduğumuzda, bu konunun yargıtaydan cevabı geldiğinde, vali beyin konuyu bildiğinde, anında bu ödemeyi yapıp buranın temize çıkacağı söylediler ama siz binanızı yapın dediler. Biz, OSB'ye dilekçe verdik.  ‘Söz verdiğimiz zamanda inşaatımızı bitiremiyoruz' diye bildirdik. Bunun üzerine Organize Sanayi Müdürlüğü kurul toplantısında tarafımıza verilen yerin iptal edilmesi tararını aldı. Fakat bizim tapulu arazimizi bize iade etmedi. Ama ifrazlı yeri elimizden almak için her şeyi yapıyor. Alsın yerini, bizim tapulu yerimizi bize temiz olarak geri iade etsin" diye konuştu.

"HER YERDE İŞİMİZİ TAMAMLADIK AMA BAFRA TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE VE BAFRA OSB MÜDÜRLÜĞÜNDE İŞİMİZ BİTMEDİ"

      Bafra Papri markalı Salça-Konser ve Bafko marka hazır yemek markanın mevcut olduğunu belirten İçtenler Tarım Hayvan Ürünleri Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Muhasebe ve Finans sorumlusu Sezgin Yaran, "Biz konuyu ilgili bakanlığımıza giderek rica ettik. Bakanlığa gittik, bakan beyin görüşmesi vardı. Biz genel müdürle görüştük. Müsaade yazısını vilayete verilmek üzere kendisinden aldık. Vilayet il kurulu da bakanlıkta olduğu gibi müsaade ederek ifrazın yapılmasını istediler. OSB ve Tapu müdürlüğü ifraza müsaade etmedi. Bakanlık genel müdürümüz bizi ve bu çalışmamızı hoş karşıladı. Bakanlıkta işlerimizi olumlu tamamladık. Bafra'da tapu müdürlüğünde ve Bafra Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde, işimiz bitmedi. İşimizi Bafra Tapu Müdürlüğü ve Bafra OSB Müdürlüğü yapmadılar. Bizden borçlu olan kişiden yazı alamızı istediler. Biz, Ahmet Sezgin'in yanına gittiğimizde, Ahmet Sezgin'e bizim borcumuz yok. Ahmet Sezgin'inde bizden alacağı yok. Ahmet Sezgin bile bizi hoş karşılamadı. Ahmet Sezgin,'Kardeşim ben bu zamana kadar muhatap alınamadım, avukatımla görüşün' dedi.  Avukatına gittiğimizde, ‘Ben kuruşu kuruşuna bütün paramı alırım. Kesinlikle bu konuda hiçbir yazı vermem" dedi. Bafra Tapu Müdürlüğünün de, Bafra Organize Sanayi Müdürlüğünün de bu tapuyu kanunen bize vermesi gerekiyor. Siyasi baskılardan ve Ahmet Sezgin'in Yargıtay'daki davasından dolayı bize tapuyu vermediklerini söylüyorlar.  Bafra TSO Başkanı bu konuda bize yardım etmek istedi. Bize çözüm olarak, mevcut borcu ödememiz teklif edildi. Uğradığımız bu kadar zararın üzerine bizi yeni çıkmazlara sürüklemeleri bizi zor durumda bıraktı. Bu konuda bize yerel amirlerimizin yardımlarını bekliyoruz " diye konuştu.      

 

                                                                               NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER