'NİCE DOKSAN YILLARA'

Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖK-DER) Başkanı Turgut Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

    'NİCE DOKSAN YILLARA'

Demir mesajında,"Halkımızın, emperyalist güçlerin ülkemizi işgaline karşı Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde kazandığı zaferin sonun da kurulan cumhuriyetimizin 90. Yaşı kutlu olsun" ifadesini kullandı.

     Tarihi mirası ile gurur duyduğumuz cumhuriyetin kuruluşunun bir milli iradenin ortak sesi olduğunu belirten Demir, mesajına şöyle devam etti:

      "Kadın, erkek,  çoluk çocuk onbinlerce canın karşılığı olan cumhuriyeti, korumak ve kollamak hiç kuşkusuz ki bizlerin en büyük görevidir.  Cumhuriyetin bizlere en büyük armağanı; demokrasi, özgürlük, laiklik ve eşitlik kavramlarıdır. Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk ise ülkemizi barış ve huzur içinde çok çalışıp çağdaş bir medeniyet yapmak, cumhuriyetin temel değerlerinin tüm halkımıza ulaşmasını sağlamak olmalıdır. Unutulmamalıdır ki ülkemizde ki tüm sorunların çözümü yine cumhuriyetin getirdiği demokrasi kavramında gizlidir. Bir kez daha cumhuriyet ve ülke savunmasında hayatını kaybeden yüz binlerce yurttaşımızı saygı ile anıyor, cumhuriyetle nice 90 yıllara erişen modern ve demokratik bir Türkiye de yaşamayı umut ediyor, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

                                                                                                   NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER