"ASGARİ ÜCRETİ NET 1400 TL'ye ÇIKARACAĞIZ"

MHP Samsun Milletvekili ve Adayı Hüseyin Edis, partisinin seçim beyannamesini halka anlatarak “MHP iktidarında asgari ücreti net 1400 TL’ye çıkaracağız” dedi.

      Edis, 3 Ekim’de Genel Başkanları Devlet Bahçeli tarafından açıklanan seçim beyannamesini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor.
    "Asgari ücret bugün açlık sınırının altında" olduğunu hatırlatan Edis, Çarşamba ilçesinde yaptığı ziyaretlerde "Önemle altını çiziyorum, MHP İktidarında asgari ücreti net 1400 liraya çıkartacağız. Evi olmayan muhtaç ailelere 250 kira yardımı yapacağız. Böylece Büyükşehirlerde başını sokacak bir göz evi olmayan asgari ücretlinin ayda 1650 lira alabilmesine imkân sağlayacağız. Asgari ücretten vergi almayacağız. Ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacağız" diye konuştu.
     Yardıma muhtaç ailelere ilişkin MHP Seçim Beyannamesinde yer alan vaatleri de anlatan Edis, açıklamasını şöyle tamamladı:
   "13 yıla yakın süredir iktidarı elinde bulundura AKP Hükümeti halkı fakirleştirmiştir. Evinde işsiz çocukları olan, yardıma muhtaç ailelerimizin sayısı çoğunluktadır. MHP İktidarında yardıma muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlayacağımızın sözünü veriyoruz. Bu söz Devlet sözüdür. İş imkânı sağlanıncaya kadar bu ailelere 700 lira 'aile desteği' vereceğiz."

      NAMIK AZGIN

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER