ŞABAN SEVİNÇ: ‘’BAKAN KILIÇ SARAYA SOYTARILIK YAPIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Adayı Şaban Sevinç, TEGİD (TV ve İnternet Gazeteciler Derneği) Yönetim Kurulu üyelerinin daveti üzerine, meslektaşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

ŞABAN SEVİNÇ: ‘’BAKAN KILIÇ SARAYA SOYTARILIK YAPIYOR

        Türkiye’de basının özgür olamadığına dikkat çeken Sevinç;’’Ülkemizde maalesef özgür basın diye bir kavram kalmamıştır. Buna ek olarak yandaş olmayan basına fiziksel şiddete varan saldırılar gerçekleşmeye başlamıştır. Her şeyden önce bir gazeteci olarak bu hadiseleri esefle kınıyorum. Basının özgür olmadığı bir toplumda yanlışlar doğru gibi aksettirilir, gerçekler su yüzüne çıkamaz. Halk yanlış bilgilendirilir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu dengeyi değiştireceğiz. Yandaş veya yandaş değil diye basın kuruluşlarımızı ayırt etmek bize yakışmaz. Gerçekleri yazmak her gazetecinin hakkı olduğu gibi düşünce özgürlüğü de her vatandaşımızın hakkıdır’’ dedi.
                              Sevinç: ‘’Keşke Dedesini Örnek Alsa’’
    Konuşmasında AKP Samsun Milletvekili Adayı ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı eleştiren Sevinç; ‘’Bakan Kılıç’ın muhterem dedesi rahmetli İlyas Kılıç çok sevdiğimiz bir büyüğümüzdür. Keşke Sayın Bakan biraz dedesini örnek alsa da saraya soytarılık yapmak yerine, Samsun’umuza hizmet etse. En basit örneği; kendisi Spor Bakanı ama Samsunspor’un halini görüyorsunuz, bir türlü mağduriyetten kurtulamıyor. Türkiye geneli sporun durumu ortada. Samsun’umuza hizmet deseniz o da yok''diye konuştu.
          "Bunların Vatandaşlarımızı Sömürmelerine İzin Vermeyeceğim"
    Sevinç; "Ben Samsun'un bir evladı olarak söz veriyorum. Artık bunların Samsun'lu vatandaşlarımızı sömürmelerine izin vermeyeceğim. Zaten 9 gün sonra Samsun'a hiçbir yararı olmayan, eşine dostuna ihale dağıtan Çağatay Kılıç'ın da bakanlık saltanatı sona eriyor. Halk iş arıyor, iş imkanı yaratılmıyor yıllardır. Sözüm söz; Samsun artık göç veren bir şehir olmayacak. Elimizde ki tüm imkanları kullanacağız. En başından beri söylüyorum Samsun’umuz her yönüyle iş olanaklarına açık bir şehir. Bunu yıllardır kullanamadılar, inşallah biz bu gidişatı değiştireceğiz" şeklinde konuştu.
       NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER