Kolay Merkez Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Bafra İlçesine bağlı Kolay Mahallesi Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 Kolay Merkez Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

    2009 yılında Bafra Müftülüğü tarafından Kolay Mahallesi Merkezinde bir bina kiralanarak Kur'an Kursu açılmış, Kolay Mahallesi vatandaşlarının yıllardır özlemini çektiği Kur'an Kurslarına kavuştu. 4 yıldır, Kiralık binada faaliyet gösteren Kur'an Kursu Kolay Camii Yapma ve Yaşatma Derneği, Kolay eski Belediye Başkanı ve Hayırsever vatandaşların Katkılarıyla, Kolay Merkez Camii Bahçesinde 2 katlı bir Kur'an Kursu binası inşa edildi.  Binanın yapımında Kolay eski Belediye Başkanı Dursun Aygün, Kolay Merkez Camii İmam Hatipi Hamit Tik'in, Kolayda bulunan diğer din görevlilerin gayreti olduğu bildirildi.

        Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, "Bafra'dan mahallelere varıncaya kadar Kur'an Kursu hizmetlerini yaygınlaştırdıklarını,5 sene önce 460 olan öğrenci sayısını 3 binlere çıkardıklarını, Kur'an okumayan vatandaşın, namaz kılmayan vatandaş kalmasın isteklerinin olduğunu, vatandaşların huzurlu olması için dindar olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

KUR'AN KURSUNUN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ 

        Bu sene Kutlu Doğum Haftasının ana temasının din ve samimiyet olduğunu belirten Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, "Kur'an Kurslarımız Kur'an öğrenmenin yanında, ibadetlerini usulüne uygun yapabilme ve iyi bir insan olmak için lazım olan peygamberimizin ahlakını hıda edecek. Kur'an Kurslarımızdan yetişenler ve eğitim görenler dolayısıyla iyi bir anne, baba, komşu ve dost olacaklar. Mutlu ve huzurlu toplumun inşasında önemli yeri olan Kur'an Kursumuzun inşasında emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

      Kolay Merkez Camiinde düzenlenen törene; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Kolay eski Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya eski belde belediye Başkanı Hadi Sezer, işadamları, mesleki oda temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NAMIK AZGIN  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER