“Milletimiz Birlik İçinde Geleceğe Yürüyüşünü Sürdürecektir”

Bakan Çağatay Kılıç: “Umuyorum ki Fitne Unsurlarının Yoğun Çabaları Başarıya Ulaşamayacak ve Ülkemizin Birliği, Beraberliği Bozulmayacaktır”

“Milletimiz Birlik İçinde Geleceğe Yürüyüşünü Sürdürecektir”

      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon’da katıldığı toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son günlerde yaşanan karışıklıklara karşı gençlerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

     Trabzon Atatürk Alanı'nda 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ve maliyeti yaklaşık 52 milyon lirayı bulan 17 tesisin toplu açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı.

    Bakan Çağatay Kılıç, Bingöl'de yaşanan olaylar sırasında silahlı saldırıda şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'na rahmet, ailelerine de sabır dileklerinde bulundu.

    Yatırımlara bağlı olarak gençlere çok daha farklı imkanların sunulacağını ve geleceklerine dair önemli kapıların açılacağını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Attığımız her adım, aldığımız her kararda gençlerimiz için neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu noktada tüm gençlerimizi, ülkemizi, vatandaşlarımızı da yaşanan karışıklıklara karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. Her zaman ve her şart altında bu milletin, devletin hizmetkârı olmaya devam edeceğimizi de belirtmek isterim” dedi.

     Son günlerde yaşanan olaylar doğrultusunda milletimizin bu sınavlardan geçerek birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyüşünü sürdüreceğine inancının tam olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Umuyorum ki fitne unsurlarının yoğun çabaları başarıya ulaşamayacak ve ülkemizin birliği, beraberliği bozulmayacaktır” diye konuştu.

                 “Kredi Yurtlar Konusundaki Yatırımlarımız da Devam Edecek”

    Son yıllarda yurdun dört bir yanına olduğu gibi Trabzon’a da çok sayıda yatırım yapıldığını ve bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak geride kalan üç yıl içinde kente 300 milyon lirayı geçen yatırımda bulunulduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

    “AK Parti hükümetlerinin hızlı ve azimli çalışmaları doğrultusunda yatırımların bu noktaya gelmiş olduğunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz. İçerisinde bulunduğumu dönemde de hükümetimiz, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında aynı hız,  aynı kararlık ve aynı hedefler ile geleceğe yönelik adımlar atıyor.”

    Kente yapılan yatırımların sadece spora yönelik bir tesisleşme hamlesi olmadığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Branş ve bölge farkı gözetmeksizin ciddi bir tesisleşme hamlesini başlatmış bulunuyoruz. Bu yönde atılan adımların sadece sporla sınırlı kalacağı düşünülmemeli. Spor alanlarının dışında Bakanlığımıza bağlı öğrenci yurtları noktasında da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

       NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER