MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ, ENGELLİLER DERNEĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Köktaş, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket eden, bu anlamda insanı merkeze alan AK Parti, önümüzdeki dönemde de, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ, ENGELLİLER DERNEĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

    AK Parti Samsun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket eden, bu anlamda insanı merkeze alan AK Parti, önümüzdeki dönemde de, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağını söyledi.

     AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun'da bulunan Engelli Dernekleri ve Spor Kulüpleri'nin başkan ve üyeleri ile sabah kahvaltısında biraraya geldi.

    Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi, Altı Nokta Körler Derneği, Samsun Engelli Kadınlar Derneği, Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kubülü, Engelli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü, Kuzey Yıldızı Engelliler Gençlik ve Spor Kulubü, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi ve Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün başkanları, yönetim kurulu ve üyeleri ile buluşan Milletvekili Köktaş, teröre lanet okudu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
    Terörün dini, dili, ırkı, mezhebi olmadığını ifade eden Milletvekili Köktaş, "Nereden geliyorsa, insanın canına, malına kastediyorsa terör terördür. Geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleşen ülkemizin, birliğini, dirliğini, kardeşliğini hedef alan terör eyleminde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Demokrasimizi, ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu vahşi ve barbarca eylemi kınıyor ve lanetliyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu tür olaylarda geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içinde olacağımızı bir daha göstermenin vaktidir. Hükümetimizin ve ilgili bütün birimlerin bugün de dün de yarın da her zaman terör saldırıları karşısında en etkin şekilde mücadele etme kararlılığı olduğu konusunda hiç kimsenin tereddüdü olmamalıdır" dedi.
    Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti:
   "Engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden ilkel anlayışı reddederek, onlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik. Hatırlayın komşumuzun evinde engelli bir çocuğu olduğunu bilmezdik. Engellilerimiz eve hasip olmuş durumdaydı. Engelli çocuğunu evde bırakıp işe gidemeyen, çalışamayan anne ve babanın, komşusundan yardım alarak geçindiği günleri unutmadık. Çok şükür o günler geride kaldı. Engellilerimize maaş, onlara bakan ailelere de bakım ücreti AK Parti döneminde bağlandı.İşte AK Parti iktidarları döneminde sağlanan siyasi istikrar ve ekonomik ve uygulanan mali disiplin sayesinde engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri amacıyla başlatılan yenilikler ile önemli adımlar atıldı."İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket eden, bu anlamda insanı merkeze alan AK Parti, önümüzdeki dönemde de, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, emeklilerimiz, esnafımız, yatırımcımız, işçilerimiz, tüccarlarımız, çiftçilerimiz, sanayicimiz'in yanında engelli kardeşlerimiz içinde; somut, hayata geçirilebilir, gerçekçi, vizyoner reformlar ve projelerimizi seçim beyannamemizde takdirlerinize sunduk. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri “Engelli Yaşam Merkezleri” kuracağız. Engelli genç ve çocukların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız. Engelli gençlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla gerekli fiziksel ve sosyal altyapıları güçlendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal alan ve hizmetleri, engelli genç bireylerin katılımına olanak verecek şekilde düzenleyeceğiz. Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkânlarını artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanımını sağlayacağız." diyerek sözlerine son verdi. 
   Gerçekleşen programa, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, AK Parti samsun İl Başkan Yardımcısı Müge Bağ Alkan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Yücebaş, Ufuk Arif Erbil ve ilçe teşkilat üyeleri de katıldı.
        NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER