banner221

TAEKWONDO’UN KALBİ SAMSUN’DA ATACAK

Özyurt,"6. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası ve Taekwondo Grand Prix Dünya Şampiyonası Samsun'nun Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonun'da 17 - 20 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır" dedi.

TAEKWONDO’UN KALBİ SAMSUN’DA ATACAK

       Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Güven Özyurt,"Dünya Taekwondo Federasyonu'nun (WTF) düzenlediği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen 6. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası ve Taekwondo Grand Prix Dünya Şampiyonası Samsun'nun Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonun'da 17 - 20 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır" dedi.

‘TÜRKİYE TAEKWONDO FEDERASYONU'NUN WEB SİTESİNDEN ULAŞILABİLECEK’
      Dünya Taekwondo Federasyonu'nun düzenlediği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen 6. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası, 17- 20 E Eylül 2015 tarihilari arasında   Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılacağını belirten Özyurt,"Para Taekwondo Dünya Şampiyonası'nın müsabakaları internet üzerinden canlı yayınlanacak. Şampiyonanın canlı yayınına Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun web sitesinden ulaşılabilecek. Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin kararıyla "taekwondo" 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na dahil edilmesine karar verilmişti. Samsun'daki Dünya Şampiyonası bu kararın ardından düzenlenen ilk Dünya Şampiyonası olma özelliği taşıyor. Para Taekwondo Dünya Şampiyonası bünyesinde kyorugi (müsabaka) haricinde poomsae kategorisinde de yarışmalar düzenlenecek" diye konuştu.
 ‘17-20 EYLÜL 2015 TARİHLERİNDE SAMSUN'DAKİ YAŞAR DOĞU SPOR SALONU'NDA YAPILACAK’
     2015 yılından itibaren Para Taekwondo da da dünya sporcu sıralaması uygulamasına geçildiğini hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Güven Özyurt," Bu uygulamada sporcular, müsabakalarda elde ettikleri puana göre sıralamada kendilerine yer ediniyorlar. Oluşturulan bu dünya sporcu sıralaması için Dünya Şampiyonası yılın en önemli organizasyonu. Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun organize ettiği Grand Prix Müsabakası 17-20 Eylül 2015 tarihlerinde Samsun'daki Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılacak. 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren ve olimpik sıkletlerde Dünya sıralamasındaki üst düzey sporcuların davet edildiği Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nın bir ayağı da Samsun'da yapılacak" dedi.
 ‘BAŞLAYACAK. OLAN GRAND PRİX MÜSABAKALARI'NA TÜRK SPORCULAR DA KATILIYOR’
      Bu Taekwando şöleni internet üzerinden canlı olarak yayınlanacağını sözlerine ekleyen Özyurt," Bu canlı yayın bilgilerine Taekwondo Federasyonu'nun web sitesi üzerinden ulaşılabilecek. Ayrıca, yarı final ve final müsabakaları TRT HD kanalı tarafından da televizyondan canlı olarak izleyenlerle buluşturulacak. 3 gün sürecek müsabakalarda TRT HD kanalının canlı yayınları; 18 Eylül (Cuma) ve 19 Eylül (Cumartesi) günleri saat 16.30'da, 20 Eylül (Pazar) günü ise saat 15.00'de başlayacak. Olan Grand Prix Müsabakaları'na Türk sporcular da katılıyor. erkekler 58 Kg'da Mehmet Dolaş, 68 Kg'da Servet Tazegül artı Berkay Akyol, 80 Kg'da Yunus Sarı artı Berkcan Süngü, +80 Kg'da Ali Sarı, Serdar Yüksel artı Kaan Kılıç,Bayanlar 49 Kg'da Rukiye Yıldırım artı Sümeyye İloğlu, 57 Kg'da Hatice Kübra Yangın, Dürdane Altunel artı Fatma Sarıdoğan, 67 Kg'da Nur Tatar, İrem Yaman artı Kübra Kıyı, +67 Kg'da Nafia Kuş, Furkan Asena Aydın artı Cansel Deniz tatemiye çıkacak.Dört gün sürecek olan Taekwondo şöleni, ücretsiz olup tüm spor sever Samsunluları Yaşar Doğu Spor Salonuna yapılacak olan müsabakada Türk Milli Takımımızı desteklemeye  davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER