ÜÇPINAR İLK-ORTAOKULUNDA KÜTÜPHANE KURULDU

Bafra'da başlatılan kampanya ile Üçpınar ilk- Ortaokulu'na kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

 ÜÇPINAR İLK-ORTAOKULUNDA  KÜTÜPHANE KURULDU

    Açılışa; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, eşi Hacer Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun,  Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci, Üçpınar Mahalle Muhtarı Hikmet Hacıoğlu, Cumhuriyet Ortaokulu Müdür yardımcıları, Üçpınar okul idaresi, öğretmenler  ve öğrenciler katıldı.

                        "KİTAP KARDEŞLİĞİ" PROJESİ İLGİ GÖRDÜ

     Günün anısına, Bafra Üçpınar Ortaokulu idaresi Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'ya, eşi Hacer Katırcı'ya ve Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci'ye plaket verdi.

     Bafra Cumhuriyet Ortaokulunun öğrenci ve velilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve Bafra Üçpınar Ortaokuluna ‘Kitap Kardeşliği' kapsamında, Kütüphane kazandırıldığını belirten Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı,"Kütüphane oluşturma çalışmalarında bugün Cumhuriyet Ortaokulumuz ve Üçpınar İlk-Ortaokulumuzun kardeş kütüphane oluşturma gayetini çok teşekkür ve takdirle anıyorum. Özellikle, okul öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Ortaokulumuzun bu çalışmasını, Üçpınar Ortaokulumda hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 CUMHURİYET ORTAOKULU İLE ÜÇPINAR ORTAOKULU KİTAP KARDEŞİ OLDU

       Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu yetkilileri öğrencilere hediye kitap ve kırtasiye dağıtımı yaptı.

        Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci, öğrenci ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, kitap toplama kampanyası düzenleyerek, Bafra Üçpınar Ortaokulunda Kütüphane kurduklarını belirtti.

 KAMPANYA ÇERÇEVESİNDE, 1860 KİTAPLA ÜÇPINAR ORTAOKULU KÜTÜPHANESİ DONATILDI

         12 okulda kütüphane kurduklarını belirten Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı," Ortalama 1500, 2 bin,2 bin 500 arasında her kütüphanemizin kitabı oluyor. O da kendi çapında, öğrencilerimize bilirli bir süre yetecek olan kitap var. Gelecek yıl ‘Bafra Okuyor, Türkiye okuyor' kampanyasında, bu sefer kırsal alanda da, öğrencilerimize destek ve katkı bekliyoruz. Özellikle yaz aylarında çocuklarımızın, tatillerini değerlendirip böyle, yardımcı kaynak kitaplar, hikâyeler, romanlar, denemeler, gençlik tarzdaki kitaplar okumalarında hem kitap okumalarında, hem okuma alışkanlıkları geliştirmede faydaları var. Bu Üçpınar'dan kalkacak, Bafra'ya gelecek, kütüphaneden kitap alacak, geri Üçpınar'a gelecek, bu öğrenciler için çok meşakkatli bir iştir. Kendi Okulumuzda, kendi kütüphanemizi oluşturduğumuzda, bunları değişimle, diğer okullarımızda da, bir, iki sene sonra değerlendirebiliriz. Öncelikle Yeşilyazı ile başladığımız bu serüvende, İkizpınar'da, Aktekke'de, şimdi de Üçpınar'da, kütüphaneler oluşturduk. Bafra'daki bütün okullarımız, bu kampanyalara gönüllü olarak katılıyor" diye konuştu.  

NAMIK AZGIN                 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER